iPhone 7-releasen

Då släpps nya Iphone 7 i Sverige

Av: 

Peter Pettersson

NYHETER

Vattentät, ny kamera, mer lagring och ännu snabbare.

Apples nya Iphonemodell är steget vassare än förra årets och saknar hörlursuttag.

I Sverige lanseras de den 16 september.

I år var läckorna om Apples nya Iphonemodeller fler och mer exakta än tidigare. I stort sett alla nyheter var kända på förhand. Och jämfört med prestandan hos förra årets Iphone 6-modeller är nya Iphone 7 så mycket vassare som man kan förvänta sig av ett års teknisk utveckling.

De som hade väntat sig en helt ny Iphonemodell lär bli besvikna. Iphone 7 behåller samma yttre mått som 6:orna men med den uppfräschad design.

Vatten- och dammtät

Det är istället under huven som de största nyheterna finns. Den största ur användarperspektiv är att Iphone 7 är vatten- och dammtät. Mera exakt klarar den IP67-klassning. Så det går att tappa den i vattnet utan att den förstörs.

Den andra stora nyheten är att lagringen fördubblas från 16 till 32 GB för de billigaste modellerna.

Klassiska hörlursuttaget försvinner och ersätts av en adapter som stoppas in i laddningsuttaget om du inte köper hörlurar med lightningkontakt eller använder Bluetoothlurar. Sådana lanserades också – Apples Airpods hamnar på ett pris runt 1 200-1 500 kronor i Sverige.

Lite bättre batteritid

Kamerorna i Iphone 7 är båda bättre. Den bakre får optisk bildstabilisation och bättre bild i mörker och en blixt med fyra ledljus och den främre en sju megapixelkamera för bättre selfies. De som väljer Iphone 7 Plus får dubbla linser, vidvinkel och tele för att förbättra möjligheten att zooma utan att tappa i kvalitet.

Även batteritiden blir bättre – men inte mycket. Jämfört med Iphone 6 två timmar per dag och med Iphone 6s en timma per dag.

Ny klocka

Prismässigt hamnar Iphone 7 på samma prisnivå som förra modellen, cirka 7 500 kronor för 32 GB-modellen. Till de svenska butikerna kommer båda modellerna redan fredagen 16 september.

Apple lanserade också en ny version av sin klocka. Apple Watch series 2 har inbyggd gps, dubbelt så snabb processor och är så vattentät att den ska gå att simma med.

ANNONS EXTERN LÄNK

Lys upp höstmörkret – just nu 25 % medlemsrabatt på belysning hos Åhléns!

Åhléns

Publisert:

LÄS VIDARE

Nyheterna i Iphone – och vad som saknas

ÄMNEN I ARTIKELN

iPhone 7-releasen

Apple

Iphone

Teknik