Stort tillslag i Ängelholm – bombgruppen på plats

Polisen misstänker att en man i Ängelholm återigen brutit mot strålskyddslagen.

På fredagsförmiddagen genomförde polisen en husrannsakan i en lägenhet med hjälp av bombgruppen och Strålsäkerhetsmyndigheten.

– Vi har fått in uppgifter om att han hanterat material som bryter mot strålskyddslagen, säger Karim Ottosson, lokalpolisområdeschef.

Polisen i Ängelholm har fått uppgifter som gör gällande att en man i staden hanterar material som bryter mot strålskyddslagen.

Efter att ha förhört mannen under torsdagen beslutade man att göra en husrannsakan i en lägenhet i centrala Ängelholm.

Ingen fara för allmänheten

Insatsen påbörjades på fredagsförmiddagen med assistans av nationella bombgruppen, Strålsäkerhetsmyndigheten och räddningstjänsten.

– Vi har spärrat av gatan men inte evakuerat några boende i huset. De som bor i huset har vi bett vara kvar i sina lägenheter. Det finns ingen fara för allmänheten, säger Karim Ottosson, lokalpolisområdeschef i Ängelholm.

”Ordentlig undersökning”

Polisen vill inte gå in på några detaljer kring vilken typ av material som mannen misstänks ha hanterat.

– Men med tanke på vilka vi samverkar med kan jag säga att det inte är laserpekare som figurerar i utredningen. Nu ska vi göra en ordentlig undersökning av lägenheten och utreda om något brott har begåtts, säger Karim Ottosson.

Mannen som hämtades in till förhör under torsdagen är inte frihetsberövad. Misstankarna mot honom kvarstår dock.

Enligt TT är den misstänkte samme man som 2014 dömdes till dagsböter för brott mot skyddslagen. Mannen hade då försökt bygga en kärnreaktor i sitt hem, vilket SVT rapporterade om.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN