Pampar på besök - bryr sig inte om böter

avCarin Fock

NYHETER

Parkerar guldbilarna på rad

1 av 4 | Foto: REUTERS

Pengar är uppenbarligen inget problem för den saudier som äger ett gäng gyllene lyxbilar som i veckan dykt upp på flera ställen i västra London.

Men när det gäller parkering verkar ägaren ha hittat ett sätt att spara stålar – genom att få parkeringsböter.

Efter att tre av bilarna överträtt parkeringsgränsen med flera dagar på en gata i lyxiga Knightsbridge visade det sig att tilltaget kunde vara en bra affär.

Varje bil ska ha fått böter på 80 pund, men de kan halveras om de betalas inom två veckor. Det innebär att att felparkeringen är billigare än parkering på en av de närliggande parkeringsplatserna, skriver Daily Mail.

Bara 50 meter från platsen där bilarna parkerades ligger ett parkeringshus där avgifterna för en dygnsvistelse är 50 pund. Ett hotell i närheten tar samma summa för att lämna ett fordon i deras underjordiska parkering, skriver tidningen.

Bara dyra märkesbilar

Besökarens fordon består av några av de dyraste bilmärkena i världen. En Mercedes, Bentley, Rolls-Royce och Lamborghini täckta i guld. Hela flottan uppgår till ett värde på 1,5 miljoner pund, vilket motsvarar nästan 19 miljoner svenska kronor.

Bilderna på bilarna signalerar början av Londons så kallade "supercar"-säsong. Då flyr rika araber de glödheta temperaturerna i mellanöstern och glider omkring i sina dyra bilar i den brittiska huvudstaden, enligt Daily Mail. Ankomsten av bilarna har de senaste åren blivit ett återkommande evenemang i staden.

ARTIKELN HANDLAR OM

London