Stor polisinsats i södra Stockholm

NYHETER

En stor polisinsats pågick i södra Stockholm under torsdagen.

Enligt uppgift till Aftonbladet hade polisen larmats om att en kvinna hölls fången i en lägenhet.

– Vi gick in i en lägenhet som visade sig vara tom, säger Albin Näverberg, presstalesman vid polisen.

Polisen vill inte gå in på detaljer gällande den stora polisinsats som pågick i Enskededalen i södra Stockholm på torsdagsförmiddagen.

Enligt vittnet Ola, som bor i det aktuella området, befann sig ett större antal poliser på plats kring ett bostadsområde.

– Jag har nog sett ett tiotal poliser här och de säger inte något om vad det handlar om. De har bara sagt åt oss att vara tysta, säger han strax före klockan 11.

Under samtalet uppgav Ola att polisen försöker ta sig in i en lägenhet.

– De har med sig bräckjärn och slår hål i en dörr, säger han.

”Ingenting akut”

Polisen bekräftade sin närvaro i området och att man varit inne i en lägenhet som visade sig tom. Polisen ville inte säga varför de var på platsen men betonade att det inte fanns någon fara för allmänheten.

– Det finns absolut ingen fara för allmänheten och det är ingenting akut som pågår, säger Albin Näverberg, presstalesman vid Stockholmspolisen.

Enligt uppgift till Aftonbladet berodde insatsen på en misstanke om olaga frihetsberövande och sexuellt tvång sedan polisen ska ha nåtts av uppgiften att en man ska ha hållit en kvinna fången.

Motstridiga uppgifter

Polisen uppger bara att insatsen kopplas till ett utredningsärende och att det förekommit en rad motstridiga uppgifter. Man vill dock inte uppge vad det är för typ av utredning.

Klart är att ingen person har gripits i samband med insatsen.

ARTIKELN HANDLAR OM