Dottern dog av hudcancer – nu varnar mamman andra

NYHETER

”Snälla, gör inte samma misstag”

1 av 2 | Foto: Freja drabbades av hudcancer.

18-åriga Frejas hudcancer utvecklades till en hjärntumör och hennes liv gick inte att rädda. Nu uppmanar mamman Jennifer, 50, andra föräldrar att vara noggranna med att smörja in sina barn med solkräm, skriver brittiska The Mirror.

När Freja Nicholson, från Leeds i England, var 14 hittade mamma Jennifer en fläck på hennes rygg. Ett år senare hade fläcken blivit större och svart, men efter att fläcken avlägsnats andades familjen ut då läkarna sa att det inte var något att oroa sig över. Men ytterligare två år senare, 2014, fick Freja svår huvudvärk och en klump på cirka fem centimeter hittades i hennes armhåla.

”Vi skulle aldrig andats ut”

Tumören i armhålan visade sig vara av samma typ som drabbar hudcancerpatienter.

– Jag frågade läkarna om fläcken på hennes rygg och då sa de att vi aldrig skulle ha andats ut, säger Jennifer till The Mirror.

Under familjens semestrar utomlands hade Jennifer alltid varit noggrann med att smörja in barnen från topp till tå, men under de engelska somrarna har hon inte varit lika noggrann, något som enligt läkarna kan ha orsakat cancern.

”Känns som att jag svikit henne”

Freja dog i november 2015 efter att cancern spridit sig till bröst, lunga och hjärna. Nu går mamma Jennifer ut med en varning till andra föräldrar om att inte underskatta solen även på nordligare breddgrader.

– Det går inte en dag utan att jag ångrar mig. Det känns som att jag svikit henne, jag kunde ha stoppat det. Gör inte samma misstag som jag gjorde, säger hon till The Mirror.

Följ oss på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

England

Cancer