”Fergie”: Vi är det lyckligast skilda paret i världen

avChristina Nordh

De är skilda sedan 22 år, men bor tillsammans i ett hus i Windsor.
Varje dag sätter de sig ner och dricker sitt eftermiddagste, Fergie och prins Andrew.
– Det är en viktig del av vårt liv. Vi säger båda två att vi älskar varandra. Vi är fullständigt kompatibla, säger hon.

Foto: DOMINIC LIPINSKI/PA PHOTOS PA WIRE
”SOM EN SAGA” Sarah Ferguson, ”Fergie”, var gift med prins Andrew i sju år innan äktenskapet skakades om rejält. I dag bor de tillsammans i ett hus i Windsor.

Sarah Ferguson, 59, är tillbaka i rampljuset. Den tolfte oktober, då hennes och prins Andrews dotter Eugenie gifte sig med Jack Brooksbank, visade hon att hon inte hade förändrats det minsta. Håret var fortfarande lika flammande rött och hon avvek precis som förr från protokollet när hon glatt kramade om flera som samlats utanför St Georges kapell i Windsor för att lyckönska brudparet.

”Ett barn på alla sätt”

Den Fergie som älskats av rojalister världen över sedan 1980-talet bröt mot alldeles för många kungliga regler – men alltid med glimten i ögat.

Foto: VICTORIA JONES/AVALON.RED B68
Fergie visade upp sitt gamla jag på dottern Eugenies bröllop 12 oktober.

– Åh, jag är ett barn på alla möjliga sätt. Det är den jag är. Det gör att jag ständigt hamnar i trubbel. Folk tycker att du är omöjlig eller svår om de inte kan relatera till dig, om du inte tar livet på allvar. Men nyckeln till den jag är är att jag ser på livet med ett barns känsla för upphetsning och glädje. Jag vill bara vara mig själv. Jag är 59, men jag känner mig som åtta år, säger hon.

I en sällsynt öppenhjärtig intervju i Daily Mail berättar Fergie för reportern Frances Hardy om de ensamma åren då hon var portad vid brittiska hovet och om kärleken till prins Andrew.

Foto: NEIL MUNNS / PA
Familjesemester i fjällen.

Fortfarande, 22 år efter hennes skilsmässa från prins Andrew, fortsätter britterna att fascineras av dem.

– Vi är det lyckligaste skilda paret i världen. Vi skilde oss med varandra, inte från varandra, säger Fergie till Daily Mail.

Portad från hovet

Men det var tufft. Fergie beskriver hur hon var tvungen att slå på tv-n varje jul för att kunna se sina barn – när de firade tillsammans med de kungliga i Sandringham.

– Jag tittade på nyheterna för att se hur flickorna hade det, säger Fergie storsint.

SKILSMÄSSAN 1992 publicerades bilden på Fergie med sin rådgivare och älskare John Bryan. Han pussar hennes tår och barnen leker i bakgrunden.

Numera är stridsyxan med brittiska hovet nedgrävd, men det fanns en tid när svärfar prins Philip vägrade att befinna sig i samma rum som Fergie. Det var efter att bilderna som visade när den amerikanske affärsmannen John Bryan sög på Fergies tår blivit kända. Året var 1992 och skandalen skakade Storbritannien.

”Tror på varandra”

Nu hoppas britterna på ett nytt kungligt bröllop.

– Även om vi inte är något par tror vi verkligen på varandra och slåss för varandra. Vi är så lyckliga som vi har det nu. Vi njuter av varandras sällskap, vi tillåter varandra att blomma. Jag vet att det låter som en saga, men det är så vi är, säger Fergie till Daily Mail.

Foto: AP
BRÖLLOPSDAGEN ”Den 23 juli 1986 var den lyckligaste dagen i mitt liv. Andrew är den bäste man jag vet. Vad han gör för Storbritannien är otroligt. Ingen vet hur hårt han jobbar. Jag är så stolt över honom. Hur vi är tillsammans är vår saga”, säger Fergie.
ARTIKELN HANDLAR OM