Flera döda i skjutning i Kanada – två var poliser

Publicerad 2018-08-10

Minst fyra personer har dödats i en skjutning i kanadensiska Fredericton.

Två av offren var poliser.

En misstänkt har gripits i den omfattande polisinsatsen.

Minst fyra personer har dödats i en skjutning i staden Fredericton i östra Kanada. Två av dem var poliser, bekräftar lokala polisen.

”Inga namn kommer att släppas just nu. Snälla, förstå att det är en svår tid för deras familjer och våra kollegor”, twittrar polisen i Fredericton.

Polisen bad under fredagseftermiddagen svensk tid invånarna att hålla sig borta från det drabbade bostadsområdet i provinsen New Brunswicks huvudstad medan de ”utreder en pågående händelse”. Boende i området uppmanades att stanna inomhus och låsa sina dörrar.

Räddningsfordon i området.

Polisen vädjade även till allmänheten att inte dela i sociala medier var de sett att polis och räddningstjänst befunnit sig.

Nick Moore, en tv-reporter på CTV Atlantic, twittrade strax efter 13.30 svensk tid – 8.30 lokal tid – en video på ett polispådrag med texten: ”Vi har hört något som låtit som fyra pistolskott de senaste minuterna”.

Vittnen har berättat för Nick Moore att de hört skottlossning vid 7-tiden på fredagsmorgonen – klockan 12 svensk tid.

Christopher Gill bor i området och vaknade av skottsalvorna.

– Efter att jag vaknat så hörde jag några skott på raken. Sedan hörde jag ytterligare några skott, säger han till CBC.

– Det kom förmodligen omkring 15 eller fler skott. Det lät mer som ett halvautomatiskt vapen. Polisen kom till lägenheterna i området och evakuerade alla.

En person gripen

Klockan 14.45 svensk tid bekräftade polisen att man gripit en misstänkt person. Mer information om var det skett eller huruvida man jagar fler misstänkta vill man inte gå ut med.

”Den misstänkte är frihetsberövad och får just nu vård för allvarliga skador från denna morgons skjutning”, skriver polisen på Twitter.

Kanadas premiärminister Justin Trudeau twittrar sina kondoleanser.

”Hemska nyheter som kommer från Fredericton. Mina tankar går till alla påverkade av denna morgons skjutning. Vi följer situationen på nära håll”, skriver han.

Strax efter klockan 16 meddelade polisen att det inte längre fanns något hot mot allmänheten, även om en brottsplats hölls avspärrad.

I juni 2014 sköt 24-årige Justin Bourque tre polismän till döds och skadade två i en rad skottlossningar i delstatgrannstaden Moncton, två timmar öster om Fredericton.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln