Amerikansk Tinder-mördare har erkänt fler mord

avOskar Forsberg

Danueal Drayton, 27, greps i Los Angeles efter att ha våldtagit och misshandlat en kvinna han delade taxi med.

Sedan tidigare misstänks han för att ha mördat en kvinna som han träffat på dejtingappen Tinder.

Nu har Drayton erkänt ytterligare mord och polisen befarar att man kan ha att göra med en seriemördare.

I förra veckan åtalades 27-årige Danueal Drayton i Los Angeles. Han misstänks ha våldtagit och grovt misshandlat en kvinna som han delade taxi med.

Händelsen kunde slutat betydligt värre om det inte vore för polisen från New York som med hjälp av sina LA-kollegor kunde ingripa.

New York-polisen hade nämligen spårat Drayton hela vägen till Los Angeles eftersom han sedan tidigare misstänks för ett mord på en 29-årig sjuksköterska i Queens, New York.

Våldtagen och strypt

Den 29-åriga kvinnan i Queens, Samantha Stewart, som Drayton träffat via dejtingappen Tinder, hade blivit våldtagen och sedan strypt.

27-åringen misstänks i staten Kalifornien för mordförsök, våldtäkt och olaga frihetsberövande. Senare i augusti ska han utlämnas till staten New York där ett åtal rörande mord vänta på honom.

– Den gemensamma nämnaren i de två ärendena, mordet och våldtäkten, är dejtingsidor, sa Dermot Shea, chef på polisen i New York, på en presskonferens

Det rapporterar nyhetsbyrån AP.

1 av 3 | Foto: NYPD
Danueal Drayton, den misstänkte Tinder-mördaren.

Fler fall

Samtidigt utreds ett tredje ärende. En kvinna i Brooklyn träffade en man på Tinder. Mannen ströp och våldtog henne sedan. Via dna har polisen kunnat binda Drayton även till det brottet.

Men det kan finnas flera ytterligare ouppklarade fall. Drayton själv har i ett förhör med utredare i Los Angeles erkänt minst sex mord till. Två i staten Connecticut, tre i staten New York och ett i Kalifornien.

Polisen har emellertid ännu inte hittat bevis som binder 27-åringen till de mordfallen.

Begär ut material från Tinder

Trots flera oklarheter i Draytons erkännanden tror ändå polisen att han kan ligga bakom fler våldsbrott.

– Det finns sannolikt fler brottsoffer. Utredare kommer begära ut material från Tinder och andra dejtingsidor som Drayton kan ha använt för att försöka lokalisera offer och eventuella vittnen, säger Dermot Shea till tidningen Rolling Stone.

– Dessa våldsdåd är fasansfulla. Våra tankar är med de drabbades familjer och vi kommer fortsätta försöka hjälpa polisen i deras pågående utredning, uppger dejtingappen Tinder i ett uttalande.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Tinder