Efterlyst (Aftonbladet/TV3)

Man anhållen för överfallsvåldtäkterna i Malmö

avAugust Håkansson

En 38-årig man har anhållits misstänkt för två överfallsvåldtäkter i Malmö.

Mannen kunde hittas och gripas efter att Aftonbladet och Efterlyst publicerat polisens fantombild.

– Efter programmet kom det in ett tips som var särskilt intressant, säger åklagare Ola Lavie.

Det var på torsdagen som Aftonbladet och Efterlyst i TV3 kunde publicera polisens fantombild på den man som misstänktes för två överfallsvåldtäkter i Malmö i maj och juni.

Nu har en 38-årig man anhållits som skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

– Efter ert program igår kom det in en hel del tips. Ett av tipsen var så pass intressant att vi jobbade vidare med det under kvällen och morgonen, säger åklagare Ola Lavie.

1 av 2 | Foto: Polisen
Våldtäktsmannen fångad på en övervakningskamera.

Kommer topsas

Mannen anhölls i sin frånvaro under morgonen och kunde senare under dagen gripas. Polisen kommer nu att analysera den tekniska bevisning som finns och har genomfört förhör med mannen.

– Han kommer att dna-topsas och vi väntar oss ett svar under helgen, säger Ola Lavie.

”Tipset kom efter programmet”

Efter Aftonbladets och Efterlyst publicering av fantombilden på den misstänkte våldtäktsmannen fick polisen in hundratals tips.

– Om vi har nu träffat rätt så är det jättebra att vi kunde gå ut med det här i Efterlyst och Aftonbladet. Det här var ett tips som kom direkt efter programmet på TV3, säger Ola Lavie.

Utsattes för livsfarligt våld

Den 38-årige mannen misstänkts nu för två fall av grov våldtäkt där han ska ha förföljt kvinnorna på cykel för att sedan förgripa sig på dem och utsätta dem för livsfarligt våld.

Det första överfallet skedde den 22 maj intill stadsdelen Rosengård och det andra den 2 juni på Neptunigången vid Västra hamnen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö

Brott

TV3

Våldtäkt