Nyheter

Man uppäten av hundar

Av: 

Björn Barr

NYHETER

En 43-årig man i Kinna i Västra Götaland har blivit uppäten av sina två ryska björnhundar.

När polisen fann kroppen var den riktigt illa tilltygad.

– Det är en tragisk och makaber historia, säger Tommy Johannesson på polisen i Kinna.

I fredags åkte polisen ut till den 43-åriga mannens hus utanför Kinna i Marks kommun. När de öppnade dörren möttes de av en fruktansvärd stank. Där inne låg husets ägare död – och uppäten av sina två hundar som enligt uppgift ska vara av rasen kaukasisk ovtjarka.

– Han hade legat ett tag, hur länge vet vi inte. Men vi vet inte riktigt än vad han dog av, säger Tommy Johannesson, utredare på Kinnapolisen.

Mannen ska ha varit illa tilltygad och stora delar av kroppen var uppäten när polisen hittade den. Enligt Borås tidning var polisen tvungen att identifiera mannen via tänderna då han var helt oigenkännlig. Det är ännu inte klarlagt om hundarna bet ihjäl mannen eller åt av honom först efter att han hade dött.

– Nej, jag vet ingenting om det. Det är rättsläkarens uppgift att ta reda på. Men det finns inga misstankar om brott, säger Tommy Johannesson.

Obduceras under torsdagen

Mannen, som är känd av polisen sen tidigare, obducerades under torsdagen. Men sent på torsdagskvällen hade polisen i Kinna inte fått något besked.

Den 43-åriga mannen levde på en ensligt belägen gård i närheten av Skene. De närmsta grannarna bodde flera hundra meter bort.

– Vi hade ingen kontakt men jag vet att han bodde där med sina hundar. Och jag är ganska säker på att höll på med någon kriminell verksamhet, säger en granne som vill vara anonym.

Grannens misstankar saknar inte grund. Den döda mannen var känd av polisen, bland annat har han avtjänat ett fängelsestraff för narkotika- och vapenbrott så sent som 2012.

Kritiserad ras

Hundrasen kaukasisk ovtjarka är en relativt ovanlig hundras i Sverige. Den uppmärksammades i ett inslag i SVT:s Uppdrag Granskning 2009 där den kritiserades för att vara aggressiv. Ursprungligen avlades rasen fram för att skydda boskap från varg och björn i Kaukasus.

Mannens två hundar avlivades av polisen på plats. Enligt Tommy Johannesson var det nödvändigt för att ens kunna ta sig in i huset.

ANNONS

REA hos Åhléns - upp till 70% rabatt på massor av bästsäljande produkter!

Extern länk från Åhléns

Gå till rean

Publisert: