Den försvunna batmobilen är hittad

Av: Andreas Söderlund

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: Batmobile Sweden
Så såg bilen ut före den försvann...

Kända TV-profiler har pekats ut som skyldiga. En prins i Dubai påstods ha köpt den.

Men nu verkar äntligen historien om den försvunna batmobilen ha nått sitt slut.

Den hittades i dag i en lada i Köping.

Jakten på den hemmabyggda batmobilen började redan 2010. Den 46-årige man som byggt bilen hoppade då av tv-projektet "Batmobile On Tour". Bilen hade byggts för teveprogrammet där den skulle köras från kust till kust i USA.

Bolaget Dreamsphere Enterprise AB hade satsat hundratusentals kronor i projektet. Företagets vd Marcus Ericson krävde att företaget skulle få tillbaka pengarna. Bilbyggaren skulle därför betala 500 000 kronor till bolaget. Som pant skulle 46-åringen lämna sin Batmobil, värderad till flera miljoner kronor.

Batmobilen försvann

Bolaget fick däremot aldrig någon bil. I januari i år beslutade Stockholms tingsrätt att 46-åringen är skyldig att betala skulden på 500 000 kronor och lämna tillbaka batmobilen till Dreamsphere Enterprise AB. Men bilen fortsatte vara försvunnen.

I onsdags fick Marcus Ericson ett anonymt tips om att batmobilen fanns på en gård i Köping. Han ringde kronofogden som besökte gården i fredags för att leta efter bilen. De fick däremot inte tag på fastighetsägaren.

Hittades i lada i Köping

Under lördagen åkte därför Marcus Ericson själv upp till gården. Han försökte få tag på fastighetsägaren men ingen var hemma. Då såg han att att dörren till en lada stod öppen.

– Samtidigt som jag då försökte se om det fanns någon på tomten så tittade jag in och såg att bilen stod där inne, säger Marcus Ericsson.

Han ringde polisen som en halvtimme senare kom och bärgade bilen.

–Vi har tagit den i beslag i nuläget och en förundersökning pågår om överträdelse av myndighetsbeslut, säger Johan Carlsson, vaktahavande befäl i Sörmland.

Bilen är hittad. Men för Marcus Ericson fortsätter ändå jakten. Karossen saknades när bilen hittades i dag.

– Nu fortsätter jag leta efter karossen. De här personerna vet ju var den är. Det är bara att de får ordna det, säger Marcus Ericson.

Så fort hela bilen är hittad planerar han att sälja den för att få tillbaka pengarna företaget satsade i teve-projektet.

Publicerad: