”Jag har lägenheter över hela världen som jag kan bo i”

Publicerad 2013-01-07

Dennies Pettersson, 39, riskerar att vräkas

Dennies Pettersson, 39, misstänks för att ha bluffat människor på en miljard kronor de senaste tio åren, enligt polisen.

Men han har aldrig dömts för bedrägeri.

Nu ligger hans villa ute på auktion hos Kronofogden.

– Det är ett problem som vi har ärvt från de tidigare ägarna, personer jag inte vill ha något som helst att göra med längre, säger Dennies Petterson.

Slår ifrån sig kritiken Dennies Pettersson, 39, har aldrig dömts för bedrägeri. Däremot har han varit misstänkt i flera härvor.

Aftonbladet har tidigare avslöjat att företaget JD ­Finance (J Delta Finance ­Incorporated) ­hotar att hänga ut porrsurfare som påstås ha laddat ner film­material ­olagligt.

Om de inte betalar kraven, oftast på 1 000-tals kronor, kommer deras namn ­publiceras på en hemsida.

Kraven ska vara korrekta

Mannen som påstår sig äga filmrättigheterna till porrfilmerna heter Dennies Petterson, 39. Han anlitar företag som till exempel JD Finance för att driva in skadestånden som han anser är helt juridiskt korrekta.

Nu ligger Dennies Petterssons villa på Österlen ute på auktion hos Kronofogden.

Villan har höga betongmurar och en pool på baksidan – värdet ligger i mångmiljon-klassen.

Enligt Kronofogden har huset lagts ut på auktion på grund av att personen som står på lånet inte har betalat sina krediter. 

Bor i huset som hyresgäst

Dennies Pettersson sitter som suppleant i styrelsen i företaget som äger bostaden. Pettersson berättar att han bor i huset som hyresgäst. Det är inte han som står på banklånet.

– Det här är en pågående tvist om ett pantbrev. Det är ett problem som vi har ärvt från de tidigare ägarna, personer jag inte vill ha något som helst att göra med längre, säger Dennies Pettersson.       

– Dessutom vill vi höja värderingen på villan, priset är alldeles för lågt satt och vi har överklagat konkursförvaltarens värdering. 

Men det rör sig ändå om en vräkning, eller hur?

– Ja, men jag har lägenheter över hela världen som jag kan bo i efter det här.

Dennies Pettersson säger att hans nuvarande verksamhet inte har något att göra med att han måste lösa ekonomiska problem. Han säger också att han har haft skulder i hela sitt liv, bland annat för att skattemyndigheterna jagat honom – utan några som helst grunder, enligt Pettersson själv.

Rör sig i en juridisk gråzon

Dennies Pettersson har aldrig dömts för bedrägeri men han har ­varit inblandad i flera misstänkta härvor de senaste 10–15 åren, enligt polisen som säger att Pettersson rör sig i en juridisk gråzon.

– Det uppskattas att Dennies Petterssons verksam­heter dragit in över en miljard ­kronor det senaste tiotalet åren, har Stefan Larsson, nationell sak­kunnig om bedrägeribrott hos polisen, tidigare sagt till Aftonbladet.

”Unika sätt att tjäna pengar på”

Dennies Pettersson har i en intervju med Aftonbladet kraftigt förnekat att hans verksamheter skulle vara olagliga.

– Jag är en entreprenör som kommer på unika sätt att tjäna pengar på.

Han har också anmält alla de som polisanmält honom i den nuvarande härvan. Genom att göra en motanmälan om falsk tillvitelse vill Pettersson tvinga polisen att kolla upp de påstådda porrsurfarnas teleoperatörer för att visa att de har laddat ner hans filmer på sajten.