”Jag vill ha svar på alla frågor”

NYHETER

Anni Dewanis syster om mordet

Foto: SORG Ami Denborgs syster mördades på sin smekmånad i Sydafrika.”Det är alldeles för smärtsamt att tänka på vad hon gick igenom”, säger hon till TV 3:s ”Efterlyst”.

Anni Dewani mördades under bröllopsresan i Sydafrika.

Hennes make misstänks ha beställt mordet.

– Min största oro är att inte få svar på alla frågor jag har i huvudet, säger systern Ami Denborg i TV 3:s säsongspremiär av ”Efterlyst”.

Foto: Anni Dewani.

Under smekmånaden i Sydafrika blev svenska Anni Dewani mördad, ihjälskjuten i en bil.

Hennes engelske make Shrien Dewani misstänks ha beställt mordet på Anni. Han är begärd utlämnad till Sydafrika, en process som pågår.

”Smärtsamt”

I TV 3:s säsongspremiär av ”Efterlyst” i kväll berättar Annis syster Ami

Denborg om ovissheten kring det brutala dådet.

– Så fort tankarna kommer in på hur hennes sista timme var så försöker jag bara avfärda dem. För det är alldeles för smärtsamt att tänka på vad hon gick igenom, hur hon tänkte och hur hon mådde.

Sagolikt bröllop

Anni Devani växte upp i Mariestad. Och hon gjorde som sin syster – utbildade sig till ingenjör.

Senare flyttade hon till England där hon träffade sin blivande make, miljonären Shrien Dewani.

Systern berättar att bröllopet var sagolikt vackert. Maken tog sedan med Anni på en smekmånad till Sydafrika – en överraskningsresa.

– Min största oro är att jag inte kommer att få svar på alla frågor jag har i huvudet, hur och varför. Jag kan inte sörja min syster förrän fallet är löst, säger Ami Denborg.

En man är redan dömd till 18 års fängelse för att ha lejt två mördare åt maken. För de två mordmisstänkta börjar rättegången i februari.