Skräcken: en copycat

NYHETER

Polisen fruktar att någon kopierar dömde Eliasson

Foto: COPYCAT? Dömde serievåldtäktsmannen Niklas Eliasson, 24.hittade sina offer i samma område i Örebro som nu sett fyra nya överfall. Polisen fruktar att någon kopierar Eliasson.

Fyra våldtäkter och våldtäktsförsök på kort tid.

Nu fruktar polisen att en ny serievåldtäktsman härjar i Örebro.

– Det skulle kunna vara en copycat till Niklas Eliasson, säger Mats Nyhlén på Örebropolisen.

Den första fullbordade våldtäkten skedde på Ekersgatan i Örebro i slutet av augusti. En kvinna på väg hem genom området Väster överfölls i mörkret av en okänd gärningsman.

– Jag skulle beskriva tillvägagångssättet som tämligen "normalt" för den här typen av brott. Personen har smugit sig på offret bakifrån och slagit ner henne, för att sedan fullborda våldtäkten, säger Mats Nyhlén.

Polisen misstänker samband

Sedan dess har ytterligare tre våldtäkter och våldtäktsförsök anmälts i samma bostadsområde. Den senaste i fredags kväll.

Polisen misstänker nu att de fyra fallen kan ha ett samband.

– Visst är det anmärkningsvärt att fyra våldtäkter och våldtäktsförsök skett i samma område på så kort tid. Vi jobbar efter många olika teorier, men det finns uppgifter som tyder på att det skulle kunna röra sig om samma gärningsman, säger Mats Nyhlén.

Signalement: mellan 25 och 35 år

Enligt signalement från offren ska gärningsmannen vara mellan 25 och 35 år, och 170-190 centimeter lång. Han beskrivs också "se svensk ut".

– Mer uppgifter än så vill jag inte ge ut, säger Mats Nyhlén.

I samma område som överfallen ägt rum skördade den dömde serievåldtäktsmannen Niklas Eliasson, 24, flera av sina offer.

Kan det röra sig om en copycat?

– Ja, visst kan det vara så att någon vill kopiera Eliasson, det är möjligt. Det är en av de teorier vi arbetar efter, säger Nyhlén.