Livstid för mordet på Carla

NYHETER

Exmaken dömdes för mordet

Carla Saado kände sig hotad av sin exmake och försökte förgäves larma polisen.

Mindre än ett dygn senare låg Carla död – knivhuggen 27 gånger.

I dag dömdes exmaken till livstids fängelse för mord.

Carla Saado, 31, mördades med 27 knivhugg mot kroppen och ansiktet den 29 november förra året. Samma natt hade barnen, en 13-årig flicka och hennes 9-årige lillebror, varit ensamma med sin pappa – livrädda för vad han skulle göra.

Carla hade också försökt larma polisen om att exmaken var hotfull och hade misshandlat henne för att hon träffat en ny man. Men åklagaren beslutade att inte ingripa.

Försökte fly

Carla hittades död i sin trappuppgång på förmiddagen. Den 39-årige tvåbarnspappan greps direkt när han flydde från platsen.

I dag dömdes han av Jönköpings tingsrätt till livstids fängelse för mord.

Rättsläkaren vittnade under rättegången om ett mycket kraftigt våld. Carla hade flera svåra avvärjningsskador på armar och händer. Skadorna på händerna visar att hon greppade knivens egg i ett försök att stoppa huggen mot kroppen och huvudet.

Nekade

Exmaken nekade genom hela rättegången till mord, och menade att han inte hade tagit livet av Carla med uppsåt. Under förhandlingarna skyllde han på grannarna.

– Varför skriker de inte? Det hade ju för guds skull gjort hela skillnaden. Hade de bara skrikit hade vi inte varit i det här läget, sa mannen.

Men enligt tingsrätten är det bevisat genom mannens egna uppgifter, den rättsmedicinska utredningen och vad som i övrigt har framkommit i målet att mannen tog Carlas liv ”genom att upprepade gånger hugga, stöta och skära henne med en kniv”.