Nyheter

Död man var mystiskt försvunne fiskaren

Av: 

Erik Olsson

NYHETER

Polisen bekräftar nu att den döda man som i dag hittades vid Yngsjö havsbad är den fiskare som varit mystiskt försvunnen sen i förra veckan

En död manskropp hittades idag vid Yngsjö havsbad på Skånes östkust.

Polisen misstänkte direkt att det handlade om den fiskare som i förra veckan mystiskt försvann utanför Simrishamn - och nu bekräftar man att så är fallet.

Båtolyckan utanför Simrishamn förra lördagen har förbryllat både ortsbor och polis. Tre vänner från västra Sverige gav sig då ut från hamnen i Simrishamn för att trollingfiska när något gick väldigt snett.

Kan ha blivit rammade av fartyg

Två av männen ska ha haft telefoner med sig på båten. Båda mobilernas signaler försvann vid 13-tiden förra lördagen och senare samma dygn återfanns två av männen döda. Men några vrakdelar hittades inte under eftersökningen och den tredje mannen har varit spårlöst försvunnen fram tills nu.

Polisen har arbetat efter en teori att de tre männen blev överraskade av ett större fartyg och påkörda på öppet vatten. Det skulle i så fall förklara varför de inte skickade något nödmeddelande eller hann ringa från sina mobiltelefoner.

Ett stort lastfartyg som fanns i området har undersökts av polisen men hade inga skador.

Men det fanns också andra stora båtar i området. En förundersökning om brott mot sjölagen pågår även om det i nuläget inte finns någon misstänkt.

Kroppen ska obduceras

Kroppen som hittades i dag på morgonen - och som alltså tillhör den tredje fiskaren - kunde bärgas vid tio-tiden. Yngsjö havsbad ligger bara knappt fyra mil norr om Simrishamn.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS

Publisert: