Dödshotas för statyn av Jackson

NYHETER

Svenskans konstverk gör popikonens fans rasande

1 av 2 | Foto: KOPIAN Den svenska konstnären Maria von Köhlers staty sitter på väggen till musikstudion Premises i London.

Den svenska konstnären Maria von Köhler dödshotas av Michael Jacksons fans.

Här är anledningen – en staty där popikonen nästan tappar sin son från ett fönster.

Händelsen på ett hotell i Berlin 2002 väckte stort rabalder. Genom ett hotellfönster visade Michael Jackson upp sin son Prince Michael II inför de fans som samlats utanför. För ett kort ögonblick förlorade han greppet om babyn, som var nära att handlöst falla mot marken.

Nu har konstnären Maria von Köhler gjort en staty som återskapar just den scenen. Statyn, som är i realistisk storlek, finns på väggen till musikstudion Premises i östra London.

Hotar bränna ner den

Men installationen har fått Jacksons fans att se rött. Studion har fått mängder av arga mejl och samtal – och även rena dödshot.

Bland annat har man hotat att bränna ner musikstudion.

Maria von Köhler säger i ett uttalande att hon är förvånad över de negativa reaktionerna.

”Inte ett skämt”

”Det är många som antagit att verket skapades som en negativ, dömande eller ’skämtsam’ kommentar om Michael Jackson och hans liv. Så är inte alls fallet”, skriver hon.

På kort tid har nu två statyer föreställande popstjärnan avtäckts i London. Mohamed Al Fayed, ägare till fotbollslaget Fulham, lät nyligen resa en staty av Jackson utanför lagets hemmaarena.