Daniels bil brann ner – möttes av p-bot

Daniel Gustafssons bil brann ner, och med den parkeringstillståndet.

Några timmar senare fick han en bot på 700 kronor.

– Det är ju skrämmande vad de håller på med, säger Daniel Gustafsson.

Olyckan kommer sällan ensam. Det blev Daniel Gustafsson, 38, från Norrköping varse på fredagseftermiddagen.

Han tror själv att det var ett elfel som fick hans parkerade bil att fatta eld och totalförstöras. Men den totalkvaddade bilen var tydligen inte nog.

– När jag kom hem från jobbet i fredags fick jag ett betalningsföreläggande om en böteslapp, som de hade lagt fem timmar efter att bilen brunnit. När jag ringde upp sa de bara att du måste ha ett giltigt p-tillstånd i bilen, säger Daniel Gustafsson.

Problemet för Daniel var att han hade betalat för ett giltigt p-tillstånd, som av förklarliga skäl hade gått upp i rök i samband med bilbranden.

– Men det har ju för fan brunnit upp, sa jag. Det spelar ingen roll, du skulle ha lagt ett nytt i den brända bilen sa hon då.

Daniel gjorde ett inlägg i en grupp på Facebook där människor delar med sig av negativa erfarenheter från parkeringsbolag. Inlägget har i skrivande stund delats över 1 900 gånger. 2 700 har reagerat och bland kommentarerna är många upprörda.

– Det är ju skrämmande vad de håller på med, säger Daniel.

Fakturan på 700 kronor är utfärdad av Hojab, Handels- & Jurist Inkasso AB. Bolaget har inga egna parkeringsvakter, utan är ett sidobolag till Svea Ekonomi, specialiserat på att driva in parkeringsböter. Daniel har inte sett till någon ursprunglig parkeringsanmärkning på bilen, utan fick en påminnelse i brevlådan från Hojab.

Hojab vill inte uttala sig i ärendet, utan hänvisar till parkeringsbolaget.

Aftonbladet har under sökt parkeringsbolaget vid upprepade tillfällen utan framgång.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN