Florens

Förbjudet att äta på gatan i Florens

Av: 

TT

Turister köar vid entrén till konstmuseet Uffizierna i Florens i Italien. Arkivbild.
Turister köar vid entrén till konstmuseet Uffizierna i Florens i Italien. Arkivbild.

NYHETER

Turister som äter på gatan har blivit ett så stort problem i italienska Florens att myndigheterna har infört ett förbud. Den som bryter mot de nya reglerna riskerar 500 euro i böter.

Det kan bli en dyr historia att plocka upp en pizza ur kartongen och börja mumsa vid en trappuppgång i den historiska stadskärnan i Florens. Tidigare i veckan blev det nämligen förbjudet att äta mat på gator och trottoarer på fyra gator som är populära bland besökare.

Antalet turister som besöker staden har ökat med 2,4 miljoner de senaste fem åren och myndigheterna upplever ätandet på gatorna som ett växande problem. Maten är en del av Florens huvudattraktioner och många invånare är frustrerade över besökare som inte verkar bry sig om var de slår sig ner för att inta sin måltid.

"Ibland ser vi turister som inte respekterar vår stad och det är inte alls bra", skriver borgmästare Dario Nardella på Facebook. Han lägger dock till att turister alltid är välkomna – om de uppför sig.

Förbudet gäller på Via de' Neri, Piazzale degli Uffizi, Piazza del Grano och Via della Ninna, klockan 12–15 och 18–22. Men alla är inte nöjda med borgmästarens drastiska åtgärd – vissa hävdar att problemet borde kunna lösas genom fler bänkar och platser där det går att äta.

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Käka en macka på gatan – få 5000 kr i böter

ÄMNEN I ARTIKELN

Florens

Resa | Italien