Mat, politik och rump-raketer

Publicerad:
Uppdaterad:
Moira Finucane är burlesk ballerina i den brittiska varietén Medium Rare som spelas på Pontus by the Sea.
Foto: Heidrun Lohr
Moira Finucane är burlesk ballerina i den brittiska varietén Medium Rare som spelas på Pontus by the Sea.

Vad får man om man blandar en dos burleska operasångerskor med en dos god mat? En helkväll på Pontus by the Sea.

För tredje året i rad besöker den brittiska varietéshowen Medium Rare Pontus by the Sea. Mellan den 11 januari och den 2 februari erbjuder restaurangen en helkväll med middag och en show utöver det vanliga.

– Medium Rare gör en spektakulär modern varieté som inte går att jämföra med REA eller Wallmans. Här blandas aktuell politik med småporrigt vackra nummer, säger Marcus Ekman, vice vd på Pontus Group.

När Medium Rare besökte Pontus by the Sea 2006 kom 900 gäster för att se showen, 2007 kom 1800 och nu hoppas restaurangen på att antalet ska stiga ytterligare.

– Det här är ett koncept som passar alla. Vi har haft alla typer av gäster, från den typiska söderkisen till högt uppsatta affärsmän.

Årets föreställningar innehåller vissa nummer från tidigare år, men även många nya. Dansande djur i sällskap med burleska ballerinor, rump-raketskjutning och ekivoka sångnummer är bara några exempel.

Men man undrar ju naturligtvis varför en så välrenommerad restaurang som Pontus by the Sea måste erbjuda en varieté för att locka gäster till matbordet?

– Har du varit ute och ätit en tisdag i januari? Då är det väldigt glest mellan borden. Vi är inga fegisar, utan vi fattar att vi måste utmärka oss för att locka kunder under den här tiden. Och vi vill erbjuda Stockholm något nytt, säger Marcus Ekman.

Linda Kling

Läs mer och tävla

(.se)

Publicerad: