Medelåldersmän – ni är fan tragiska!

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-04

Pernilla Ekstrand är en tvåbarnsmamma som uppenbarligen har mer stake i mig en ett stycke julfönsterbelysning – ja eller iaf mer än en medelålders man!
Pernilla Ekstrand är en tvåbarnsmamma som uppenbarligen har mer stake i mig en ett stycke julfönsterbelysning – ja eller iaf mer än en medelålders man!

Solen skiner ute, dagarna blir längre och ljusare. Fler och fler vistas utomhus och det borde vara underbart att våren ler emot oss. Men ikapp med att krokusarna frodas uppdagas minnen från föregående värmeperiod. Allt börjar och slutar med detta ”häng”.

Incident: Barnen kommer hemspringandes från lekplatsen med andan i halsen och tårar sprutandes ur ögonen. Efter några lugnande försök framkommer det att ett ungdomsgäng sitter i lekparken med tillhyggen och hotar barnen, dagtid. Jag må vara kvinna och bicepsen tränas mest av mathembärning, men ett par minuter senare konfronterar jag idioterna i parken.

– Vem tror du att du är din jävla hora??!! Har du inte hört talas om allemansrätten…

Här sitter alltså fyra patetiska tonåringar med tillhyggen i parken och åkallar allemansrätten. De har inget bättre för sig än att sitta på häcken och skrämma skiten ur småbarn, och sen åkallar de allemansrätten?

Nåväl vi kan väl säga att en diskussion uppkom mellan mig och dessa fyra idioter till tonåringar huruvida de skulle vara kvar och överlämna sitt tillhygge eller lämna platsen och ändå överlämna sitt tillhygge.

Helt plötsligt står jag omringad och barnantalet på lekplatsen är i stort sett lika med noll. Föräldrarna tar sina barn i händerna och småspringer därifrån. Okej jag kan förstå, du vill inte bli indragen när ditt barn är närvarande, gå hem du då. Men sen har vi en hel hög med förbipasserande människor, unga, gamla, men mestadels medelålders män.

Ingriper de? Nej, de sätter på sig skygglapparna och pilar förbi så fort det bara går och lämnar en ensam mamma omringad av fyra tonåringar med tillhyggen. En mamma som ensamt försöker försvara barn, barnens rättighet att kunna vistas utomhus utan att riskera hot och översitteri från rastlösa ungdomar. Hur kan man bara stryka förbi med svansen mellan bena och gå hem med ett rent samvete?

Så vems fel är det, ungdomarnas, samhällets, de förbipasserande?

Föräldrar! Hur kan det komma sig att era barn är ute och hotar småbarn med tillhyggen utan att NI ingriper? Ungdomar! Skaffa er en jävla fritidssysselsättning, det är inte status att ”hänga” i lekparker när man kommit in i tonåren. Samhället! Tack för den snabba polisinsatsen, mer kan ni inte göra.

Förbipasserande medelåldersmän! Ni är fan tragiska!

Pernilla Ekstrand