Rättegången kring tragedin i Arboga fortsätter

NYHETER

Fortsatta förhör med styvpappan – och förhör med den åtalade kvinnan

I dag återupptas rättegången mot den 32-åriga tyska kvinna som står åtalad för två mord och mordförsök i Arboga.

Förhandlingarna startar klockan 13.00 och inleds med fortsatta förhör med Emma Jangestigs sambo, och sedan följer korsförhör med den tilltalade 32-åringen i mån av tid.

Aftonbladet.se rapporterar på plats från rättegången i Köping.

I dag genomförs dag fyra i rättegången kring tragedin i Arboga den 17 mars i år.

Korsförhör med tyskan

Rättegången beräknas ta 11 dagar att genomföra och den sista schemalagda dagen är för närvarande den 25 augusti.

Under dagens förhandlingar ska Emma Jangestigs sambo förhöras av den tilltalade 32-åringens advokat. Mannen har redan förhörts av åklagaren och sitt målsägarbiträde.

Rättegången fortsätter sedan med korsförhör av den tilltalade kvinnan, som beräknas fortsätta under morgondagen.

”Försvårande omständigheter”

Under rättegångens tre första dagar genomfördes förhör med Emma Jangestig, förhör med rättens sakkunniga Sven Å Christianson och professor Jörgen Borg.

Kvinnan sa att hon kände igen den 32-åriga kvinnan som den som angripit henne och hennes barn. Men Sven Å Christianson, professor i psykologi vid Stockholms universitet, ifrågasatte om minnena var riktiga.

– Det är otypiskt att Emma kan berätta om själva skadetillfället. Faktiskt så ovanligt att jag aldrig stött på det tidigare, sa Christianson i rätten.

– Jag menar att det finns mycket försvårande omständigheter mot att Emma skulle minnas på det sätt hon berättar, sa Christianson.

Barnens pappa Nicklas Jangestig förhördes också och fick berätta om hur han själv blev anhållen misstänkt för att ha dödat sina barn.

ARTIKELN HANDLAR OM