Nyheter

”Vi blev lurade av Blondinbella”

Av: 

Anna Petersson

Camilla Sundell

NYHETER

Succébloggaren anklagas för plagiat – försvaras av tillverkaren

Unga företagarna Emma Johansson och Jennie Eneroth påstår att förebilden Isabella "Blondinbella" Löwengrip har stulit deras väskidé

Nu går tillverkaren Anna-Karin Westling, vars väskinsats såldes på Blondinbellas sajt, till bloggerskans försvar.

– Min produkt är patentskyddad sedan länge, säger hon till aftonbladet.se

– Vi är besvikna. Vi vände oss till Blondinbella för att hon går ut med att hon vill hjälpa unga företagare. Nu har hon gjort det svårare för oss istället, säger Jennie Eneroth.

Gymnasietjejerna Emma Johansson och Jennie Eneroth i Eskilstuna har tillverkat en väskinsats som heter BaginBag – en lös insats man sätter i en större väska och gör det lättare att hålla reda på smink, plånbok och mobil. Tanken är att man ska kunna flytta insatsen från olika väskor.

– Vi behövde en rådgivare som skulle hjälpa oss att gå vidare. Inte någon som tog vår idé, säger Jennie.

Förvånade när de såg sajten

Emma och Jennie är med i projektet Ung företagsamhet där man behöver en handledare. Förebilden Isabella "Blondinbella" Löwengrip blev det självklara valet.

– Hon skrev att hon inte hade tid och det kan vi förstå. Men vi blev jätteförvånade när hon sålde en liknande väska på sin sajt, säger Jennie.

Emma Johansson berättar att de kände igen mycket av sin egen text på Blondinbellas sajt Bellme.

– Ett par meningar var tagna rakt av från oss. Vi känner oss lurade.

Försvarar Blondinbella

Företagaren Anna-Karin Westling går nu ut till Isabella Löwengrips försvar. Westling driver företaget Exerro AB - som har sålt väskinsatser under flera år.

– Jag började ta fram en väskinsats redan 2004, den har sålts i butik i ett och ett halvt år, säger Anna-Karin Westling till aftonbladet.se.

Enligt Westling bloggade Blondinbella om hennes produkt redan i april i år. Men först under en branschmässa i augusti kom en representant från Blondinbellas företag BellMe fram och berättade att de var intresserade av att sälja produkten på sajten.

– Jag tycker inte att Blondinbella ska få ovett för något hon inte har gjort. Min produkt är patentskyddad sedan länge. När man ska utveckla en ny produkt måste man kontrollera att produkten inte redan finns, säger Anna-Karin Westling till aftonbladet.se.

Aftonbladet har vid flera tillfällen sökt Blondinbella för en kommentar.

ANNONS

50% REA hos Åhléns! Se till att fynda dina favoriter från välkända varumärken.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter