Obama-docka hängdes i träd – två män gripna

avErik Wiman

Foto: AP
Även i Kalifornien finns personer som visar makabert Obama-motstånd. Här rättar en kvinna i Redondo Beach till sin halloweendekoration, en Obama-docka med en kniv rakt genom halsen.

CHICAGO. Två män greps på torsdagskvällen i Kentucky efter att ha hängt en docka av Barack Obama med snara runt halsen från ett träd.

Det fjärde gången på kort tid som liknande hatkampanjer riktats mot presidentkandidaten.

Senator Barack Obama.

De två männen i 20-årsåldern åtalas nu för förargelseväckande beteende. De säger själva att det handlar om ett upptåg som gick överstyr.

– De ångrar sig, säger polischefen Joe Monroe till nyhetsbyrån AP.

”Hotfullt och rasistiskt”

Även om brottsrubriceringen för de två ungdomarna är mild, säger den federala polisen att man ser allvarligt på händelsen och beskriver brottet som hotfullt och rasistiskt.

Vittnen som såg Obamadockan i Lexington sa att den var i naturlig storlek iklädd kostym. Den hängde från ett träd på ett campus till University of Kentucky.

”Mobiliserar oss”

Skolans rektor Lee Todd var upprörd över brottet. Också han anser att det finns rasistiska förtecken bakom ungdomarnas agerande.

– Det är upprörande och stötande en handling, men det mobiliserar oss att striden rasism, säger Todd till nyhetsbyrån AP.

Kniv genom halsen

Nyligen ägde en liknande händelse rum på George Fox University, ett litet kristet college i Oregon och i Redondo Beach, Kalifornien, hängde en kvinna ut en Obama-docka med en kniv genom halsen från sin balkong.

I Clarksville hängde en man upp en uppblåsbar docka av Obama i onsdags rapporterar flera medier.

Det är bara i Kentucky som hatkampanjerna mot presidentkandidaten har lett till åtal.

ARTIKELN HANDLAR OM