”Reinfeldt borde bli komiker”

NYHETER

Men Persson är mer trovärdig

Aftonbladets politiske kommentator Lena Mellin gav partiledardebatten två plus. Tittarna var inte heller entusiastiska.

Fyra av tio som röstade på aftonbladet.se gav debatten ett minus. Bäst klarade sig Reinfeldt och Persson, medan Peter Eriksson och Maud Olofsson fick underkänt.

Populärast i aftonbladet.se:s omröstning var moderatledaren med drygt 46 procent. Statsministern fick drygt 27 procent, medan Lars Ohly och Lars Leijonborg hamnade runt sju procent. Peter Eriksson, Göran Hägglund och Maud Olofsson låg i botten med runt fyra procent av rösterna.

”Allt jag såg var ett gäng arroganta besserwissers som var mer intresserade av att visa vem som är smartast än hjälpa svenska folket” skrev signaturen ”Tänkaren”. Han var inte ensam om sin åsikt. Tråkigt, tyckte många om årets första partiledardebatt.

Nätläsarna var däremot inte lika överens om vilka de viktigaste politiska frågorna var. Fildelning, integrationspolitiken, miljön och jobben var några förslag.

”Regeringsskifte ett måste”

Åsikterna om partiledarna skiljde sig också åt. ”Trots att TV4 organiserat debatten på ett oerhört amatörmässigt och oseriöst sätt så må jag säga att hittils är det Persson som hållit sig bäst i debatten. Seriös och säker! Reinfeldt försökte fjäska men lyckades icke!” skrev Lisa.

LisaMatilda skrev ”Regeringsskifte är ett måste! Göran Persson har själv en gång sagt att det är inte nyttigt med samma person vid makten för länge. Man bli avslagen och oengagerad.”

”Den enade alliansen kör ju över den splittrade vänstern i varenda ämne.. Självklart vill vi elever ha tidiga betyg så att man kan utvecklas. Självklart är friskolor ett underbart alternativ till de underutvecklade kommunala skolorna” skriver David.

Signaturen ”lodaren” skrev: ”Reinfeldt – han borde ju bli komiker. Han försöker ju mest vara rolig när han pratar”.

Sandra Wejbro