Restaurang stäms efter incident med flygande räka

NYHETER

Gäst nackskadades efter att ha duckat

27 januari 2001 kastade en kock på en av restaurangen i Benihana Japanese steakhouse-kedjan en räka mot Jerry Colaitis, 47 år, från Old Brookville i New York.

Nu hävdar Colaitis änka att räkkastet var det som ledde till hans död tio månader senare. Jacqueline Colaitis kräver nu tio miljoner dollar i ersättning.

Änkan hävdar att den undanmanöver som Jerry tvingades göra ledde till en nackskada.

Efter skadan fick han problem med halsen och i juni 2001 operererade han ena armen för att känseln försvann. Fem månader senare fick han läggas in på sjukhus igen på grund av hög feber och dog.

Familjen tror att det var det kirurgiska ingreppet efter nackskadan som utlöste den dödliga febern.

-Det var inget annat än händelsen på restaurangen som ledde till hans död, säger Andre Ferenzo, familjens advokat uppger norska tidningen Dagbladet.

Den utpekade kocken ska ha kastat räkor på gästerna vid tre tillfällen. Det sista kastet var mot Colaitis. Kocken hävdar att han slutade när gästerna bad honom om det.

Chefkocken på Benihana, Toro Hasagewa, har i vittnesmål sagt att räkkastning på gästerna är vanligt i restaurangkedjan. Man har tagit det från en Jackie Chan-film från slutet av nittiotalet.

Tobias Ivarsson