Nyheter

90 ungdomar bortförda av maoistrebeller i Nepal

NYHETER

12 soldater har dödats i överfallsstrid

90 högstadieungomar har förts bort av kommunistrebeller från en skola i Nepal.

De har varit försvunna i fem dagar.

Rebeller har fört bort 90 högstadieungdomar från en skola i Nepal. Skolan heter Nepal Rastriya High School och ligger i bergsbyn Paudiamrai, 30 mil väster om Katmandu i Nepal.

Ungdomarna fördes bort från sina klassrum den 22 juni, och deras tillstånd och belägenhet är ännu oklart, uppger militära talesmän till nyhetsbyrån AP.

Rebellerna, som säger sig vara inspirerade av den forna kommunistledaren Mao Tsetung, har ett starkt fäste i området, och kidnappningar är inte ovanligt. Men efter att de 90 ungdomarna varit försvunna i fem dagar växer oron hos lokala myndigheter.

Tolv soldater dödades

I Nepal överfölls en styrka ur säkerhetsstyrkorna av maoistrebeller i lördags. Minst sex poliser och sex soldater dödades medan 21 skadades, rapporterade den nepalesiska tidningen Kantipur på måndagen.

Rebellerna har intensifierat sina överfall på vägspärrar och patruller sedan kung Gyanendra tog makten i landet i februari. Kungen motiverade kuppen med att regeringen inte lyckats göra slut på det maoistiska upproret, som har krävt över 11 000 liv sedan revolten inleddes 1996.

aftonbladet.se-TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, hudvård och vitaminer – handla allt inför hösten hos MEDS

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter