– Jag bjuder på förfest med tilltugg

NYHETER

Du får tusen spänn – hur bränner du dem på stan i kväll?

Hakim Transby, 25, programledare på The Voice TV och i radioshowen ”The Voice freak show”, SVT:

Foto: Hakim Transby, 25.

Det första jag gör efter jobbet är att springa ner på stan för att köpa nya strumpor. Jag har nämligen inga

rena kvar i lådan och det går snabbare att köpa nya än att tvätta. Tre par svarta för 100 kronor, som hittat för en latmask som jag.

Förfest hos Hakim

Köper tre flaskor rött. Det blir en Campo Viejo reserva, en Masi Campofiori och en Montecillo som skall korkas upp i samma ordning. På vägen hem handlar jag lite tilltugg och ringer en vän för att föreslå en liten värmning. ”Förfest hos Hakim!” ropar den blygsamme polaren ut inför tio andra bekanta. Jag känner hur svettdroppar börjar leta sig ner från hårfästet och säger åt honom att vara tyst. Jag har ju bara köpt tre flaskor vin och grannarna hatar mig sedan förra festen. ”Inga problem vi kommer klockan 10 och tar med oss champagne” svarar han.

Slänger sig i duschen

Kommer hem och kastar nycklarna på byrån, kläderna på golvet och mig själv in i duschen. Hinner slänga i mig lite rester och få på mig en tröja innan gästerna börjar klampa in. Två timmar senare är toalettpappret slut, två glas har tappats i golvet och ena högtalaren har spruckit på stereon. Så jag ringer ett par taxi och säger åt mina vänner att klä på sig och gå ut.

Inget ragg

Vi kommer fram till Soap Bar strax efter midnatt. Det dröjer inte länge innan det bara finns en hundring kvar i plånboken. Det känns som att jag bjudit halva Sverige på drinkar men får ändå hoppa in i en taxi ensam utan ragg!

Sofia Larsson