Mordet på Kim Wall

Direkt från rättegången: Madsen berättar om sitt sexliv

Av: 

Johanna Rapp

Mira Micic

NYHETER

Under dagens förhandling visade åklagaren upp Madsens privata sexfilmer som innehåller grovt våld – bland annat en animerad film där en kvinna får halsen avskuren.

När åklagaren vill spela upp en film med våldsamt innehåll, som Madsen sett kort innan han tog med Kim Wall ut i ubåten, säger han:

– Jag kan inte se den filmen. Det är motbjudande.

I dag fortsätter mordrättegången i tingsrätten i Köpenhamn, där Peter Madsen får berätta vad han menar hände på ubåten.

Peter Madsen är åtalad för mordet på svenska journalisten Kim Wall, sexualbrott under särskilt försvårande omständigheter och brott mot griftefriden. Han har erkänt styckning, men nekar till att ha mördat Kim Wall. Själv påstår han att han fick panik när Kim Wall dog till följd av en olycka på ubåten – och styckade därför hennes kropp.

Åklagaren menar att Madsen är en patologisk lögnare med psykopatiska drag och hänvisar till psykundersökningen som gjorts av honom.

Dagens förhandling i tingsrätten i Köpenhamn skulle ha inletts klockan 09.30, men blev försenad då Madsen begärde att prata med sin försvarare Betina Hald Engmark först, rapporterar Aftonbladets Johanna Rapp, som är på plats i tingsätten.

Madsen om styckningen: ”Traumatiskt och en förfärligt”

Vid 09.50 kom Madsen in i rättsalen. Under förmiddagen hördes han av specialåklagare Jakob Buch-Jepsen.

– Jag nekar fortfarande, var Madsens första svar till åklagaren. Om styckningen säger han:

– Det var väldigt traumatiskt och en förfärlig händelse.

Samt:

– Det är något som är så förfärligt att jag inte vill gå in i detalj. Jag vill bara säga att det är förfärligt.

Han beskriver händelsen med att säga att ”det var som i en dålig film”.

När åklagaren pressar honom för att få detaljer om styckningen säger Madsen att han inte kan förstå vad det ska vara bra för.

På frågan om han gjorde något sexuellt med Kim Wall efter att hon dött, svarar Madsen:

– Hur kan du överhuvudtaget fråga det?

När åklagaren ställer frågor om den mördade kvinnans kläder och hårtussar som hittats på ubåten säger Madsen:

– Jag förstår att du har sett Seven och fascinerats av den, av hur en psykopat tänker. Man jag är ingen psykopat och tänker inte på det sättet.

Bland annat visade åklagaren i rätten sexfilmer innehållande grovt våld, som hittats på Madsens hårddisk. I en animerad film mördas en kvinna på ett brutalt sätt. Men Madsen förnekar bestämt att han skulle ha inspirerats av filmen.

Berättar om sitt liv

Åklagare redovisar för en film som han menar Madsen sökte på och såg timmarna före avfärden med Kim Wall. Filmen visar grovt våldsbrott och åklagare vill att den visas bakom stängda dörrar:

– Jag kan inte se den filmen. Det är motbjudande, säger Madsen.

Efter lunchpausen var det försvararens tur att förhöra den åtalade. Hon bad Madsen berätta om sig själv och sina intressen.

Han inledde med att berätta om sin passion för ubåtar, om de olika ubåtsbyggena, turerna med Copenhagen Suborbitals, och om praktikanterna på Raket-Madsens Rumlaboratorium – där han berättade att alla hade tillgång till hans dator.

Vidare berättade han om sitt äktenskap och sina älskarinnor, om en kvinna som han först blev vän mer för att sedan inleda en sexuell relation med, om påstådda planerade trekanter med två kvinnor han samarbetat med - där, enligt honom, kvinnorna var mer sexuellt extrema än han och att han var den "tråkige".

FÖLJ VÅR DIREKTRAPPORT FRÅN RÄTTEGÅNGEN

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

ANNONS EXTERN LÄNK

20-50 % på nästan alla glas hos Cervera – handla här

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Mordet på Kim Wall

LÄS VIDARE

Peter Madsen döms till livstids fängelse för mord på Kim Wall

ÄMNEN I ARTIKELN

Mordet på Kim Wall

Peter Madsen

Kim Wall

Köpenhamn

Våldsbrott