Här är nya ändringarna i Instagrams flöde

avMiriam Bratt

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / TT NYHETSBYRÅN

Under torsdagen gick Instagram ut med nya uppdateringar. Men trots att en av de mest efterfrågade förändringarna är att återgå till kronologiska flöden är det inte där plattformen går in och förnyar. Istället tar de tag i de automatiska uppdateringarna.

”Vi har hört att det kan vara jobbigt när appen uppdateras oväntat och stöter upp dig till toppen”, skriver Instagram i ett pressmeddelande.

Under torsdagen går Instagram ut med att de ska förändra hur deras användare ser sitt flöde.

”Vi vill ge dig mer kontroll och se till att du ser de inlägg som är aktuella”, skriver de i ett pressmeddelande.

De skriver vidare att de förstått att många användare störs av att flödet uppdateras automatiskt och då gör att man stöts upp till toppen av vyn. Därför testar de att ha en knapp som heter ”Nya inlägg” som gör att anvädaren själv kan välja när flödet ska uppdateras.

Det betyder att när man trycker på knappen kommer flödet uppdateras och vyn förflyttas till toppen av vyn. Men utan ett knapptryck sker alltså ingen uppdatering och användaren ska känna sig säker på att inte avbrytas mitt i läsandet av en bildtext eller liknande.

”Vi hoppas att det ska göra det roligare att titta runt på Instagram”, skriver de.

Vägrar ta tillbaka kronologiskt flöde

Sedan Instagram 2016 ändrade sitt flöde så att bilderna inte längre kommer i kronologisk ordning har plattformen fått kritik och många användare har krävt att de byter tillbaka, skriver New York magazine.

Men den förändringen är alltså inte aktuell nu heller. Däremot skriver de:

”Baserat på den respons vi fått gör vi också ändringar för att se till att nya inlägg är mer benägna att visas först i flödet.”

Något som New York magazine-skribenten Madison Malone Kircher kallar för ett ”tröstpris”. Som svar på att Instagram skriver att de vill försäkra sig om att användarna aldrig missar de nya bilderna skriver hon vasst:

”Om ni skulle återgå till ett kronologiskt flöde skulle vi också bli försäkrade om att aldrig missa de nya bilderna. Men det är bara en tanke.”

ARTIKELN HANDLAR OM