Erna Solberg

Solberg ber om ursäkt för statsråds inlägg

Av: 

TT-NTB

Norges statsminister Erna Solberg. Arkivbild.
Norges statsminister Erna Solberg. Arkivbild.

NYHETER

Norges statsminister Erna Solberg (Høyre) ber om ursäkt å hela regeringens vägnar för ett kritiserat inlägg som justitieminister Sylvi Listhaug (Fremskrittspartiet) gjort på Facebook.

– Jag förstår att uttalandet från statsrådet i regeringen har varit sårande för många. Jag ber därför om ursäkt å regeringens vägnar till dem vi har sårat, säger statsministern till Aftenposten.

Listhaug lade i fredags upp en bild på beväpnade, maskerade män med texten: "AP (Arbeiderpartiet) anser att terroristernas rättigheter är viktigare än nationens säkerhet. Gilla och dela."

Som en direkt följd av Facebookinlägget meddelade Arbeiderpartiets ungdomsförbund AUF tidigare i veckan att statsminister Erna Solberg inte kommer att bli bjuden till sommarens minneshögtid på Utøya eftersom man ansåg att hon inte hade tagit tillräckligt avstånd från Listhaugs inlägg.

Listhaug tog på onsdagen bort det kritiserade inlägget, men gav en upphovsrättslig förklaring till sitt beslut.

"Jag har nu tagit bort inlägget och bilden jag lade ut i fredags. Anledningen är att de som äger rättigheterna till bilden givit oss besked att den inte får användas i politiska kampanjer. Det måste vi givetvis förhålla oss till. Önskar alla en fortsatt fin dag", skriver Listhaug.

ANNONS

Hjälp barnen på plats! Genom UNICEF kommer din hjälp fram.

Extern länk från UNICEF

Klicka här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Erna Solberg

ÄMNEN I ARTIKELN

Erna Solberg

Norge

Sylvi Listhaug

Fremskrittspartiet

Arbeiderpartiet