Efter p-boten – lämnade annan lapp till ambulansen

Av: Malin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Ambulansen som fick en p-bot under utryckning har väckt ilska över hela landet. Så när Malin Hagberg Andersson såg en ambulans utanför jobbet bestämde hon sig för att sprida glädje, skriver Blekinge Läns Tidning.

– Vi tänkte att vi kan skicka lite kärlek till sjukvårdarna istället, säger hon till Aftonbladet.

Det var på onsdagen som två ambulanssjuksköterskor vittnade om att de funnit en parkeringsbot på ambulansen – under en utryckning.

”Under tiden vi tog hand om en rädd och sjuk människa tog ni er tiden att fota vår bil samt skriva ut en p-bot på 750 kronor” skriver Klara Karlsson i ett Facebookinlägg om händelsen.

Deras vittnesmål väckte en enorm ilska och vd:n för det berörda parkeringsbolaget Q-Park, Peder Ståhlberg, bad om ursäkt för det inträffade.

En av de många som upprörts av händelsen är Malin Hagberg Andersson, vilket även BLT uppmärksammat. Hon nåddes av Facebookinlägget imorse.

– Man blev förbannad och undrade hur de tänker. Jag tyckte nästan lite synd om den här personen som jobbar på Q-Park för det måste vara en person som absolut inte har koll på saker och ting och som inte kan sitt jobb. Man blir lite förbaskad.

När Malin kom till sitt jobb pratade hon med en kollega som också läst om händelsen. Även kollegan hade känt samma ilska mot p-boten.

1 av 3 | Foto: Privat
Malin bestämde sig för att sprida kärlek till ambulanspersonalen.

En timme senare såg de att det dök upp en ambulans utanför deras jobb. Ambulansen parkerade på en laddningsplats för elbilar.

– Då sa vi att nu håller vi koll så att det inte kommer någon dåre från något parkeringsbolag och ger p-böter då man inte får stå där.

Men då fick de en idé – och det var att de skulle lappa den i alla fall, med något gulligt.

– Vi tänkte att vi kan skicka lite kärlek till sjukvårdarna istället.

Sagt och gjort. På ambulansen lämnade de en lapp med orden: ”Tack för ert fantastiska jobb. Hälsningar från icke-Q-park”. Efter cirka tio minuter kom det ut två ambulanssjuksköterskor som, enligt Malin, ska sett bistra ut i minen när de såg lappen. Men när de läst vad som stod var reaktionen en helt annan.

– De såg så glada ut. Jag tror de tyckte det var roligt, den ena smilade upp sig. Han visste nog vad det handlade om.

Malin kände att lappen behövdes.

– För att vara lite motpart till den idiotin så behöver man ibland väga upp på annat sätt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN