Skrapade slarvigt –blev av med körkortet

Foto: Politiet Agder
Det här lilla kikhålet var inte tillräckligt för att kvinnan skulle klara sig undan polisen.
NYHETER

När polisen stoppade den här bilen tvekade de inte en sekund – körkortet skulle beslagtas. Hon hade helt enkelt skrapat framrutan alldeles för slarvigt, rapporterar norska TV2.

Det har varit en iskall vecka i vårt västra grannland – det vill säga Norge. Således är det till att ta fram isskrapan för de som vill ge sig ut på vägarna. Men alla tar inte uppdraget på lika stort allvar, verkar det som.

När polisen i Agder stoppade en 36-årig kvinna i en kontroll ansåg de att det lilla kikhål hon hade skrapat fram på framrutan inte räckte till.

”Körkortet är beslagtaget”, skriver polisen i Agder på sitt Twitter-konto.

Kan komma undan med böter

Enligt norsk lag har föraren ansvar för att kunna ha tillräcklig överblick åt alla håll från sin bil. Det är inte nödvändigtvis så att norska trafikanter som slarvar med skrapningen blir av med sitt körkort, även om det blev resultatet i just det här fallet.

Vid vissa tillfällen går det att komma undan med ett bötesföreläggande på 2 000 norska kronor. En tumregel som polisen enligt norska TV2 använder sig av är att du minst måste ha skrapat bort is och snö från det fält som vindrutetorkarna täcker av på fordonets framfönster. Dessutom måste trafikanter kunna titta ut åt andra håll också.