Svenska paret väcktes av skalvet: ”Sängen vaggade”

avJosefin Silverberg

Hind Yakzan, 28, och Tarek Ahmed, 30, från Luleå, befinner sig i Mexiko City på semester och väcktes av jordskalvet som inträffade strax innan midnatt lokal tid.

– Folk sitter ute på trottoaren och får handdukar och vatten av hotellägare, säger Hind Yakzan till Aftonbladet.

1 av 9 | Foto: PRIVAT
Daniel Larsson är på plats i San Cristobal De Las Casas i södra Mexiko.

Först förstod Luleåparet inte vad som skedde. De låg i sängen på hotellrummet i Mexiko City, sista dagen på semestern.

– Jag förstod först inte vad det var, sängen vaggade. Vi hörde larm från bilarna. Sen hörde vi människor prata spanska och såg folk på gatan utanför, säger Hind Yakzan.

De tog sig snabbt ut från hotellrummet och ner på gatan.

– Jag hann ta mina skor men min man gick ut barfota.

Tsunamivarning utfärdad

Vad Hind kan se har ingen byggnad där de befinner sig skadats allvarligt. Jordskalvet är av magnituden 8 och en tsunamivarning har även utfärdats för Centralamerika till följd av jordskalvet.

– Alla är hela och rena vad jag kan se. Folk sitter ute på trottoaren, får handdukar och vatten av hotellägare och snackar med varandra.

UD har inga uppgifter om skadade svenskar i området.

”Människor skrek i panik”

Daniel Larsson bor tillsammans med sin flickvän i San Cristobal De Las Casas som ligger i södra Mexiko. Paret låg och sov på övervåningen i sitt hus, när hela byggnaden började skaka kraftigt.

– Människor skrek i panik och flydde ut på gatorna. Vad vi kan se är det bara mindre skador på husen här men vi befinner oss cirka 15 mil från kusten där epicentrum var, säger Daniel Larsson och berättar att han och hans flickvän mår bra, men är lite chockade.

ARTIKELN HANDLAR OM