Efterlyses: Singelmän till midsommar

NYHETER

Under midsommarhelgen vankas sommarens största singelfest i Falköping. Nu sökes fler män till partajet, skriver Jönköpings-Posten.

– Jag får tjata på männen varje år. De är inte lika snabba på att bestämma sig, säger Helén Andersson från Singel i Sverige.

Foto: Privat
Helén Andersson har jobbat med Singel i Sverige i sjutton år.

Föreningen Singel i Sverige har bokat Kurorten Mösseberg för hela midsommarhelgen. Schemat är fullspäckat och hotellet är bokat men det ekar det tomt på manliga besökare.

– Vi brukar ha 150 personer på midsommarfesten och jag tycker om när det är jämställt, så jag försöker ligga på lite nu.

Helén Andersson har jobbat med Singel i Sverige i sjutton år och säger att det alltid är fler kvinnor än män som anmäler sig i början.

– Jag får tjata på männen varje år. De är inte lika snabba på att bestämma sig. Men de brukar ha väldigt roligt när de väl är här. Jag är lyckligt gift själv men har lyckats fixa karlar åt folk varenda år, säger hon och skrattar.

”Brukar gå hand i hand”

Festhelgen kommer bjuda på bland annat ”speedmeeting”, midsommarbuffé, dans och golf.

– Speedmeeting är inte samma sak som speeddating, utan handlar om att man ska hinna prata med så många som möjligt. Jag skriver ner frågor och sedan ska besökarna ta reda på svaret. En fråga kan vara ”midjemått i famn?”, då måste man testa, säger hon och fortsätter:

– Det brukar fungera. Dagen efter brukar man se att folk gå hand i hand vid frukosten.

Singelfesten är till för singlar över 40 men Helén säger att alla är välkomna.

– Alla får komma men de allra flesta är mellan 40–70 år.

ARTIKELN HANDLAR OM

Falköping

Dejting

Samhälle