Man anhållen för 15 år gammalt mord

avOskar Forsberg

NYHETER

En man i 50-årsåldern anhölls idag av åklagare.

Mannen är skäligen misstänkt för mordet på en annan man som försvann 2002 i Kalmar.

– Kvarlevorna efter den här mannen anträffades i februari, säger Johan Henningsson, åklagare och förundersökningsledare.

Foto: Johan Nordström/SVT

I januari 2002 försvann en man i 40-årsåldern i Kalmar.

I år hittades kvarlevorna av en människa i de norra delarna av staden. Skelettdelarna identifierats som den försvunne mannen från 2002.

Mannen dödförklarades 2007 – fem år efter försvinnandet.

Skäligen misstänkt

I dag kunde en man anhållas, skäligen misstänkt för mord alternativt dråp. Skäligen misstänkt är den lägre av misstankegraderna.

Den nu misstänkte mannen är i 50-årsåldern och har tidigare förekommit i utredningen runt den försvunne mannen. Han satt också anhållen i december 2002 misstänkt för dråp, men släpptes på fri fot efter mindre än ett dygn.

– I dag kom han in till förhör och efter det fattade jag beslut om att anhålla honom, skäligen misstänkt för mordet, Johan Henningsson, åklagare och förundersökningsledare i ärendet.

Nekar till brott

Henningsson vill inte kommentera vad det är för nya omständigheter som framkommit i utredningen.

– Det jobbades ganska intensivt med det här ärendet på den tiden. Det var en man som helt plötsligt försvann, anhöriga och bekanta som inte hört av honom på viss tid och anmälde honom försvunnen. Det vi fick fram då var att det sista livstecknet från mannen var i början på februari det året, sa Ulf Martinsson, spaningsledare på Kalmarpolisen, till SVT i samband med att kvarlevorna hittades i februari.

Den misstänkte mannen nekar till brott.


Texten uppdateras