Mordet på Tova Moberg

Tovas familj stöttades av en hel bygd

Av: 

Adam Westin

Tovas familj deltog i ljusmanifestationen. Familjen har godkänt att Aftonbladet publicerar bilden på dem från manifestationen.
Tovas familj deltog i ljusmanifestationen. Familjen har godkänt att Aftonbladet publicerar bilden på dem från manifestationen.

NYHETER

IGGESUND. Hundratals människor slöt upp på onsdagskvällen för att hedra minnet av Tova Moberg, utanför simhallen i Iggesund.

Efter den tysta minuten omfamnades arrangörerna av pappan Roger Moberg.

– Han sa ’tack så mycket’, berättar Patricia Karlsson Soler.

Kvällen var ljum när hundratals människor samlades på onsdagen för att hedra minnet av Tova Moberg.

Platsen var väl vald, i en grön slänt utanför simhallen i Iggesund, där Tova Moberg spenderat många timmar och var aktiv som simlärare.

– Det kändes naturligt att vara här eftersom simning var hennes esse. Det är en fin plats som har något med Tova att göra, något hon tyckte om, säger Elisabet Ytell som var en av arrangörerna.

”Fantastiskt att vi kan samlas”

Barn och vuxna stod på rad för att gå fram till det vitklädda bordet med Tovas porträtt. Solen lyste upp grönskan när en efter en tände ett ljus eller lämnade en blomma.

I den stilla luften hördes gråt och fågelkvitter.

– Det här är ett litet samhälle där alla känner alla. Jag tror att vi alla är tagna av själva händelsen, säger arrangören Patricia Karlsson Soler.

Uppslutningen var stor. Längs träbänkarna runt platsen satt vänner och bekanta till Tova Moberg som kommit för att dela sin sorg.

Vid ett lövträd stod hela personalstyrkan från ett servicehus samlad. När de hört talas om manifestationen hade de sett till att schemalägga en paus i arbetet för att kunna delta på ljusmanifestationen.

– Det är så tragiskt det som har hänt. Men fantastiskt att vi kan samlas så här och visa vår respekt för familjen och anhöriga till Tova, säger undersköterskan Daniel Lannerhjelm.

Från klungan av människor gick en polis fram till Tovas porträtt och satte sig på huk. Han drog bort sitt polisemblem från axeln och lade det bland havet av rosor och liljor.

Familjen deltog

Tova Mobergs familj deltog i ljusmanifestationen. Efter den tysta minuten omfamnades arrangörerna av Tovas pappa Roger Moberg.

– Han sa ’tack så mycket’, flera gånger, berättar Patricia Karlsson Soler.

När manifestationen var över hade stenplattorna framför Tova Mobergs porträtt täckts av blommor och tända ljus.

På ett av dem hade någon skrivit ”alltid älskad, aldrig glömd”.

Aftonbladet har fått familjen Mobergs godkännande att publicera bilden på dem från minnesstunden.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

22-åringen häktad: ”Kan finnas motiv som svartsjuka”

ÄMNEN I ARTIKELN

Mordet på Tova Moberg

Iggesund

Våldsbrott