Vansinniga trädgårdsfärden var fruktlös övningskörning

NYHETER

Bilen plöjde genom två trädgårdar och mejade ned allt i sin väg. 16-åringens vilda vansinnesfärd lämnade ett kaotiskt spår av förstörelse efter sig – och pappan satt bredvid.

– Nu får hon nog vänta på körkortet, säger polisens presstalesperson Tomas Agnevik.

Ett lite annorlunda larm inkom till larmcentralen strax innan 17.30 på tisdagskvällen. En bil hade plöjt genom två trädgårdar i Linköping och mejat ned allt i sin väg. I full karriär rusade bilen genom en häck, en mur och en kompostbehållare. Bilens vilda färd fick ett tvärt slut när den brakade rakt in i en annan bil som stod parkerad vid en av gårdarna.

När polisen kom till platsen kort därefter visade det sig vad som låg bakom vansinnesfärden. En 16-årig flicka hade suttit bakom ratten, med sin pappa i passagerarsätet. De hade tänkt övningsköra lite, men åkturen hade inte riktigt gått som planerat.

Turligt nog klarade sig både flickan och hennes pappa utan skador. De inblandade trädgårdarna var dock i värre skick, och båda bilarna fick bärgas från platsen.

– Det ska ha blivit en hel del skador på trädgårdarna vad jag förstått. Bilarna blev rätt skadade båda två, säger polisens presstalesperson Tomas Agnevik.

Misstänks för grova trafikbrott

Flickan och hennes pappa fick lämna platsen till fots, men en kvaddad bil blir dessvärre inte den enda konsekvensen av kvällens motordrivna äventyr.

– De har ansökt om körkortstillstånd respektive handledarskap men inte fått dem beviljade ännu. Därför misstänks de nu för olovlig körning och tillåtande av olovlig körning. Det är ganska grova trafikbrott båda två, säger Tomas Agnevik.

Han berättar att den normala påföljden för olovlig körning är dagsböter, men att det förmodligen kommer att bli en rättsprocess och åklagaren får fatta beslut om påföljd. Men även om de skulle klara sig undan böter är Tomas Agnevik dock ganska säker på en sak:

– Nu får hon säkert inte körkortstillståndet hon ansökt om, det får hon nog vänta på nu, säger han.

Så grönt för körkort blir det nog inte än på ett tag för denna offroad-rullande 16-åring.

ARTIKELN HANDLAR OM

Linköping