Trippelmord i Fresno: ”Ett vansinnesdåd”

NYHETER

Kori Ali Muhammad, 39, sköt ihjäl tre människor i Fresno.

39-åringen ska ha skrikit att han ”hatar vita” vid dådet. Enligt polisen rör det sig inte om ett terrordåd.

– Det handlar enbart om ras, säger Jerry Dyer, polischef i Fresno.

1 av 2 | Foto: Police
Kori Ali Muhammad ska ha skrikit att han ”hatar vita” och ”Allahu Akbar” vid skjutningen

Trippelmordet inträffade vid 10.45, lokal tid, på tisdagsmorgonen i centrala Fresno i Kalifornien. 39-årige Kori Ali Muhammad ska ha skrikit att han ”hatar vita” och ”Allahu Akbar” vid skjutningen, enligt Jerry Dyer, polischef i Fresno.

39-åringen ska på kort tid ha skjutit 16 skott och dödat tre personer, skriver LA Times.

Det första offret var en anställd på ett elbolag som satt som passagerare i företagets bil. Chauffören gasade i väg mot polisstationen, men den skjutne mannen avled. Kori Ali Muhammad misstänks sedan ha skjutit ihjäl en man som gick på trottoaren, för att därefter döda en person på en parkering. Samtliga offer är vita män.

Kori Ali Muhammad överlämnade sig sedan till polisen.

– Individerna som blev utvalda i dag gjorde inget för att förtjäna detta. Attackerna var oprovocerade och utfördes av en man som var fast besluten att mörda i dag, säger Jerry Dyer, enligt nyhetsbyrån AP.

Den misstänkte mördaren tros dessutom ha begått ytterligare ett mord några dagar tidigare. Då sköts en väktare ihjäl på ett motell i staden i torsdags, enligt AP.

”Ett enskilt vansinnesdåd”

Polischef Dyer ville inledningsvis inte utesluta att det kunde röra sig om ett terrordåd.

– Det är ett enskilt vansinnesdåd, säger han, enligt LA Times.

Kommentarerna som den misstänkte gärningsmannen fällde vid dådet kan enligt polisen peka på att det handlar om terror. Men Jerry Dyer sa senare att det inte handlar om terror, utan om hat:

– Det handlar enbart om ras.

Kori Ali Muhammad är hemlös. Enligt polisen har han lagt upp meddelanden på sociala medier där han uttrycker hat mot vita.

Mannen uppges ha kopplingar till kriminella gäng, men han är vad polisen vet inte medlem. Hans brottsregister består av bland annat vapenbrott, narkotikabrott och olaga hot.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott