Emily, 28, var centimeter från lastbilen

Foto: Privat
Emily Hasselquist var mitt i attacken på Drottninggatan.
NYHETER

Emily var på väg till teambuilding med jobbet när det ofattbara inträffade på Drottninggatan i Stockholm.

– Först drabbades jag bara av total panik, säger hon.

På fredagseftermiddagen var Emily Hasselquist, 28, från Stockholm på väg till ett teambuilding-tillfälle med kollegorna på Olof Palmes gata på Norrmalm i Stockholm.

Hon hade musik i hörlurarna när hon stod i korsningen Olof Palmes gata och Drottninggatan. Då hörde hon någon som skrek.

– Då lyfte jag blicken, och såg en jättestor lastbil köra i full fart, upp på trottoarerna. Den var väldigt nära mig, det var centimeter, säger hon.

”Väldigt dimmigt”

Hon var bara någon sekund från att ta steget ut på Drottninggatan när hon hörde skriket. Det räddade henne från att bli träffad av lastbilen. Vad som hände under minuterna efteråt är svårt att beskriva.

– Först drabbades jag bara av total panik. Jag tänkte att det här är någon slags terrorattack.

Hon fortsätter:

– Tydligen hade jag ringt min sambo och en kollega direkt efteråt. Det har jag inget minne av. Det är väldigt dimmigt.

”Drömt mardrömmar”

Som tur var hjälpte många varandra efter den fruktansvärda händelsen. En kvinna grabbade tag i Emilys arm och sade ”följ med mig”. Hon tog med sig Emily till en restaurang några gator bort.

Där fick hon kontakt med chefen på jobbet. Hon lyckades leta upp Emily, och körde henne till Södersjukhuset, där hon fått hjälp av kristeamet och stöttning från psykologer.

– Det har varit väldigt bra, säger Emily.

Men scenerna från Drottninggatan försvinner inte i första taget. Emily berättar om hur bilderna från sekunden när lastbilen kom längs gatan etsat sig fast.

– Det är ju jobbigt. Jag har drömt mardrömmar hela natten, om krig, militär och allt möjligt. Men nu mår jag relativt bra, och upplever i varje fall att jag inte är i någon chock, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM