Hundens leriga leksak var någonting levande

1 av 5 | Foto: Brent Lodge Wildlife Hospital
Igelkotten hade rullat ihop sig och täckts av lera och rötter.
NYHETER

Hunden lekte med en lerklump och ägaren tog den ifrån honom. När han undersökte jordbollen gjorde han en förvånande upptäckt – ”klumpen” hade puls och andades, skriver The Sun.

Hundägaren i engelska West Sussex lade märke till att hans fyrbenta kompanjon sprang runt i trädgården och lekte med vad som såg ut att vara en rund jordklump. När han plockade upp bollen och borstade bort det yttersta lagret gjorde han dock en upptäckt. Klumpen var en liten igelkott som kurat ihop sig i skräck och sedan blivit inkapslad i lera och rötter när hunden rullat den över gården.

– Han var täckt av ett tjockt lager lera och det skulle ha varit enkelt att missa honom, berättar räddningsarbetaren Mae Leason för The Sun.

Bad och kuvös

Mannen, som visade sig vara en riktigt djurvän, skyndade sig med igelkotten till en närbelägen veterinärklinik för vilda djur. Kliniken ägs av organisationen Brent Lodge Wildlife Hospital som årligen hjälper 3000 vilda djur, varav runt 500 är igelkottar. Där badades kotten i en halvtimme innan leran som inneslöt den hade avlägsnats.

– Sedan blev han grinig och vi lät honom vila, sova, äta och torka i en kuvös över natten, säger Mae Leason.

Underviktig

Kliniken, som dokumenterat igelkottens behandling i flera inlägg på sin Facebooksida, kunde nästa dag konstatera att det lilla djuret redan mådde mycket bättre. Eftersom kroppsvikten var aningen för låg beslutade de dock att låta igelkotten stanna hos dem tills den hunnit äta upp sig lite.

– Han borde inte behöva vara här så länge till innan han är redo att återvända utomhus och ta sig hem. Han mår riktigt bra nu, vilket är härligt att se, säger Mae Leason.

ARTIKELN HANDLAR OM

England