Bild från Vita huset upprör på sociala medier

Av: Jonna Claesson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Mike Pence Twitter

En bild som USA:s vicepresident Mike Pence publicerade på sin twitter ledde till både ilska och frustration i sociala medier.

Det var när man skulle diskutera Donald Trumps föreslagna sjukförsäkringsreform som bilden togs. Trots att en av frågorna är om man ska ta bort kravet på att sjukförsäkringar måste omfatta mödravård finns det inga kvinnor representerade i rummet, skriver CNN.

”Det här är vansinnigt. Inte en enda kvinna i rummet när Mike Pence och republikanerna i representanthuset diskuterar att ta bort sjukvårdsförsäkring för mammor”, skriver Jim McGovern, demokratisk ledamot i representanthuset, på Twitter.

Foto: Jim McGovern Twitter

Organisationen Planned Parenthood var inte sena med att påpeka det märkliga. "Här är bilden av ledarna som förhandlar bort preventivmedel, mödravård och abort. Märker ni någonting?”, skrev organisationen på sin Twitter.

Trump har tidigare haft möten om sjukförsäkringsreformen där kvinnor synts delta, påpekar CNN. Efter ilskan på sociala medier svarade Trumps sociala medier-chef, Dan Scavino, på kritiken med en annan bild som bevis.

Foto: Dan Scavino Twitter
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN