Bil körde in i folkmassa i New Orleans – flera skadade

Foto: Gerald Herbert / TT NYHETSBYRÅN
NYHETER

Firandet av Mardi Gras i New Orleans höll på för fullt när en bil plötsligt körde in i en folkmassa som tittade på paraden.

Minst 28 människor har skadats, skriver The New Orleans Advocate.

– Föraren verkade helt borta, säger ögonvittnet Kourtney McKinnis till tidningen.

Det var vid 19-tiden på kvällen, lokal tid, som en grupp människor såg den traditionella Mardi Gras-paraden i New Orleans i USA.

Då ska en grå bil ha kommit i hög fart mot folkmassan. Föraren, en ung man, styrde fordonet nerför gatan North Carrollton Avenue i stadens centrala delar. Bilen rammade flera av paradens åskådare innan den krockade i två bilar och stannade mot en sopbil.

– Jag såg honom komma och och tänkte bara ”herregud, det här blir katastrof”, säger ögonvittnet Dana Welch till The New Orleans Advocate.

Minst 28 människor skadades i vansinnesfärden, men ingen ska ha livshotande skador, uppger lokala medier. Den yngsta skadade är i treårsåldern – barnets skadeläge ska vara ”mycket stabilt”. Även en polis i tjänst skadades.

Polisen misstänker rattfylla

Föraren är gripen och polisen misstänker inte terrorbrott, rapporterar nyhetsbyrån AP. Vittnen till händelsen säger till lokala medier att den misstänkte nästan inte verkade medveten om vad han gjort.

– Vi misstänker att den gripne körde rattfull, säger polisens vakthavande befäl Michael Harrison till New Orleans Advocate.

New Orleans-borna firar fettisdagen med flera Mardi Gras-parader fram till på tisdag. Den drabbade paraden, Endymion, är en av de största och mest välbesökta.

”Våra tankar och böner går till de offer som skadades av en berusad bilist vid paraden i dag. Tack till utryckningspersonalen som vårdade de skadade och andra åskådare. Vi är tacksamma att ingen fick livshotande skador”, skriver New Orleans borgmästare Mitch Landrieu på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM