Twitter-anställd misstänks ha raderat Trumps konto

NYHETER

Donald Trumps konto på Twitter gick inte att hitta strax innan midnatt.

Men efter några minuter var USA:s president tillbaka.

Nu misstänks en anställd på Twitter ha raderat hans konto avsiktligt – på sin sista dag.

Kontot @realDonaldTrump var spårlöst borta under några skälvande minuter. Det är var till en början oklart vad som hänt, men vid midnatt var USA:s president tillbaka på Twitter – till sina nära 42 miljoner följares glädje, eller förtret.

Det populära sociala mediet har blivit Donald Trumps kanske främsta kommunikationsmedel utåt som president. Trump får ofta kritik för att twittra ogenomtänkt, självupptaget och hetsigt. Senast på torsdagen fick han det hett om öronen när han skrev om att den misstänkte Manhattan-terroristen Sayfullo Saipov borde få dödsstraff.

Trump-kontots mystiska försvinnande väckte genast reaktioner bland andra Twitter-användare.

”Är det så här vi genomför statskupper numera?” skrev kontot Jeet Heer.

Om kontot tillfälligt togs bort, stängdes av eller drabbades av en bugg var under cirka en timmes tid oklart. Sajten The Verge uppskattade att försvinnandet pågick i cirka fem minuter.

”Fem vackra minuter”, enligt sidan.

Twitter-anställd misstänkt

Strax efter klockan ett på natten gjorde Twitter en uppdatering och gav sin förklaring till vad som skett – en anställd hade råkat radera @realDonaldTrump.

”Tidigare i dag inaktiverades @realDonaldTrump’s konto oavsiktligt till följd av ett mänskligt misstag av en Twitter-anställd. Kontot var nere under 11 minuter, och har sedan dess återställts. Vi utreder kontinuerligt och jobbar för att det inte ska hända igen.”

Fem kontroversiella Trump-tweets vi minns 00:44

Senare på natten gjorde Twitter ytterligare en uppdatering: den anställde ska ha raderat presidentens konto på sin sista arbetsdag.

”Vi har startat en fullständig intern utredning”, meddelar Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM