Schibsted

Tidigare Aftonbladetchef avstängd från arbetet

Av: 

Kerstin Nilsson

NYHETER

Nu kommer nya anklagelser mot en före detta chef på Aftonbladet.

Mannen har tidigare polisanmälts för våldtäkt, men förundersökningen lades ned.

En annan kvinna, som haft både en privat och en professionell relation med mannen, träder nu fram i Dagens Nyheter och anklagar mannen för att ha trakasserat henne, både psykiskt och fysiskt, under flera år.

Mannen, som tidigare var chef på Aftonbladet, men gått vidare inom Schibsted, polisanmäldes för en misstänkt våldtäkt, som ska ha inträffat sommaren 2015.

En förundersökning inleddes, men brott kunde inte styrkas och utredningen lades ner.

– Det var före min tid som publisher, men Aftonbladet kände till anklagelserna. Polisen gjorde en utredning som lades ner, något Aftonbladet för övrigt skrev om i förra veckan. Vi tar alla sådana händelser på största allvar, säger Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén.

Nu har nya anklagelser riktats mot mannen.

I en artikel i Dagens Nyheter träder nu en annan kvinna fram och berättar att mannen på olika sätt trakasserat henne, framför allt psykiskt, men även fysiskt.

De har till och från haft en relation och även arbetat tillsammans.

Kvinnan beskriver i DN hur mannen har hotat och kontrollerat henne. Enligt kvinnan ska han också ha förgripit sig på henne sexuellt vid ett par tillfällen.

På grund av de ytterligare uppgifter som nu har framkommit har Schibsted tagit mannen ur tjänst.

– Det är uppgifter som kommit till vår kännedom i dag. Vi ser allvarligt på det som framförts, har upprättat ett personalärende och undersöker uppgifterna närmare. Under den tiden är medarbetaren arbetsbefriad, säger Pontus Ogebjer på Schibsted i en skriftlig kommentar till Dagens Nyheter.

ANNONS

Nu kan du shoppa säsongens nyheter hos Ellos - trendsäkert mode för alla tillfällen!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Schibsted

Aftonbladet