Man ihjälskjuten i Bredäng – stor polisinsats

Publicerad 2024-05-20

En man i 45-årsåldern har skjutits i södra Stockholm.

Mannen har dött av sina skador, uppger polisen.

– Jag vaknade klockan halv sex i morse av fyra–fem skarpa skott, säger Simon som bor området.

En man har skjutits ihjäl i Bredäng i södra Stockholm, uppger polisen. Anhöriga har underrättats.

– Det är inringare som hör av sig efter att de hört en eller flera smällar och en person ligga utanför ett flerbostadshus i Bredäng, säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

Ärendet rubriceras som misstänkt mord. Larmet kom in klockan 05.31.

Polis på plats efter skjutningen i Bredäng.

Uppgifter: Flydde på elsparkcykel

Minst en misstänkt gärningsperson ska ha flytt platsen på en elsparkcykel, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Platsen har spärrats av och en stor polisinsats pågår i området.

– Vi har spärrat av för en teknisk undersökning, specialsökhundar kommer att delta i arbetet och sedan knackar vi dörr och håller förhör med människor som kan ha hört eller sett något, säger Per Fahlström.

Ännu har ingen anhållits i ärendet.

– Bland annat jobbar vi med inre utredningsåtgärder, vi kartlägger målsägande, letar motiv och försöker få en bild av händelsen, säger Helena Boström Thomas på Stockholmspolisen.

Simon bor i området och vaknade av skotten på måndagsmorgonen, strax efter var gatan fylld av polisbilar och ambulanser. Delar av hans gata spärrades av.

– Vi fick ta en annan väg ut, så vi fick gå bakvägen ut, säger han.

På platsen syntes under morgonen mycket blåljuspersonal, men också några privatpersoner som sökt sig till avspärrningarna. Enligt boende i området kör polisen omkring på gångvägarna och frågar om någon har sett eller hört något samtidigt som folk är ute och rastar sina hundar och undrar vad som har hänt.

Skjutningen inträffade bara kort efter en annan skjutning i Flemingsberg under söndagskvällen. Då sköts en man, som inte var den tilltänkta måltavlan, genom en lägenhetsdörr, enligt Aftonbladets uppgifter. En gärningsman ska då ha knackat på dörren och sagt att det var en matleverans.

Enligt polisen är det för tidigt att uttala sig om eventuella kopplingar.

– Vi tittar alltid på om det kan finnas kopplingar till andra grova brott och när de har skett under samma dygn, säger Per Fahlström.

Simon, som bor i området och vaknade av skotten, är tyngd och bekymrad över antalet skottlossningar i Stockholm senaste tiden. När det skedde nära hans eget hem kom det ännu närmre.

– Jag tänkte på vikten av att alla måste fortsätta engagera sig för ungdomar och barn, säger han.

 
Texten uppdateras.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln