Hunden Morgan nära att bli blind – av hemska knivfällan

avClaes Olsson

Blodiga bilder visar hur en kniv skar hunden Morgan precis intill ögat. Matten Lea Jensen är övertygad om att syftet med knivfällan var att skada djur. “Vi kan inte förstå hur folk kan göra något sådant”, skriver hon i ett inlägg på Facebook.

Foto: Lea Jensen
Kniven träffade Morgan bara millimeter från ögat.

Det var i lördags som hunden Morgan var nära att förlora sin syn, skriver Kvällsposten. I ett inlägg som spridits på Facebook beskriver matten Lea Jensen händelsen.

Vid ett staket hade Morgan plötsligt gett ifrån sig ett ljud, och när Lea Jensen och pojkvännen Kenneth såg vad som hänt blev de förskräckta. “Det var blod överallt. Till vår förskräckelse satt där en kniv, som ni kan se på bilden” skriver Lea Jensen i inlägget.

Foto: Lea Jensen
Paret är övertygade om att fällan var till för att skada djur.

“Vi hade tur”

Kniven var bara millimeter från Morgans öga. “Vi hade tur, om man kan säga så, att han inte fick kniven i ögat, för då hade han förlorat det” skriver Lea Jensen. Händelsen är polisanmäld men Lea Jensen har fått höra att det blir svårt att bevisa att kniven placerats där för att avsiktligt skada någon. Men paret är övertygade om att det var en fälla. “Den är inte placerad där omedvetet, det sa även veterinären. Vi kan inte förstå hur folk kan göra något sådant” skriver Lea Jensen.

Hemska bilder

I inlägget ber Lea Jensen om ursäkt för de hemska bilderna men menar samtidigt att det är nödvändigt att dela med sig för att varna andra hundägare. Morgan kommer att återhämta sig och är “vid gott mod”.

Lea Jensen vill inte kommentera händelsen ytterligare men har tillåtit Aftonbladet att citera inlägget och publicera bilderna

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

Facebook

Danmark