Polisens förslag: Farthinder för cyklister

avClaes Olsson

Polisen har vid flera tillfällen uttryckt upprördhet över cyklisters trafikvett vid Slussen i Stockholm. Nu vill polisen ha ett fartgupp i backen, skriver Stockholm Direkt.

I somras rapporterade Aftonbladet om hur Södermalmspolisen gav 20 cyklister böter – på bara 25 minuter. Under tisdagsmorgonen var det dags igen. Polisen bötfällde cyklister för rödljuskörning på löpande band, enligt Stockholm Direkt. Nu vill de testa andra metoder i Götgatsbacken i Stockholm.

–  Vi vill se fartgupp i backen. Många cyklister kommer dundrande i en jäkla fart och struntar fullständigt i om det är rött eller grönt. Varje dag är det tillbud i den här korsningen och så här kan det inte fortsätta. Det här är Sveriges farligaste korsning, säger polisen Mikael Ericson till tidningen.

Foto: TT
Arkivfoto.

”Inte aktuellt”

Han tror att det skulle kunna få cyklisterna att sänka hastigheten. Men det är inte ett förslag som Stockholms trafikborgarråd Daniel Helldén (MP) nappat på.

– Fartgupp och cyklister är generellt inte någon smart kombo. Det kan ställa till det rejält om man inte upptäcker det i tid, så i en nedförsbacke känns det inte aktuellt, säger Daniel Helldén till Stockholm Direkt.

ARTIKELN HANDLAR OM