Publicerad:
Uppdaterad:

Döda kvinnan på vandrarhemmet identifierad

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Den kvinna som hittades död på ett vandrarhem i Göteborg har nu identifierats.
Foto: Henrik Brunnsgård/TT
Den kvinna som hittades död på ett vandrarhem i Göteborg har nu identifierats.

Polisen vet nu vem kvinnan som hittades död på ett vandrarhem i Göteborg var. Men kopplingen till det extremt giftiga ämnet som hittades är fortfarande oklar.

– Vi måste vänta in den rättsmedicinska undersökningen, säger Tommy Nyman vid polisen.

Den döda kvinnan hittades vid lunchtid på torsdagen, i ett av rummen på ett vandrarhem nära Slottsskogen. I närheten hittades senare en påse med vitt pulver, av allt att döma det extremt giftiga ämnet natriumazid.

– Enligt det preliminära resultatet handlar det om natriumazid, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.

– Men vi har skickat det på analys för att få det helt bekräftat.

Många kontrollerade

En stor polisinsats drogs i gång sedan det misstänkta ämnet hittats. 19 personer som befarades ha kommit i kontakt med ämnet kontrollerades, men ingen av dem visade några symptom på att ha skadats.

Natriumazid beskrivs som ett explosivt vitt pulver, som kan vara farligt även i väldigt små mängder.

– Det är en udda, ovanlig kemikalie. Vi har få tillbud i Sverige, säger Mark Personne, överläkare på Giftinformationscentralen.

– Ett gram kan räcka. Då finns det risk att personen drabbas av ett kraftigt blodtrycksfall, av kramper, medvetslöshet och att hjärtat får svårt att pumpa.

Bodde i Göteborg

Kvinnan som hittades död var i 30-årsåldern och bosatt i Göteborg. Men ännu på fredagseftermiddagen hade polisen inte lyckats få tag på anhöriga för att underrätta dem.

Polisen väntar nu in obduktionen, för att få reda om kvinnan avlidit på grund av det giftiga ämnet eller av någon annan orsak.

– Det sker troligen i nästa vecka. Under tiden sammanställer vi förhör som vi har hållit med alla som möjligen har haft någon kontakt med kvinnan på vandrarhemmet, säger Tommy Nyman.

Ärendet rubriceras tills vidare som vållande till annans död.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: