Rasrisk i fler ishallar ska undersökas

avTT

Foto: Henrik Montgomery/TT
Zinkensdamms ishall på Södermalm i Stockholm har stängts eftersom byggnaden står på instabil grund och riskerar att rasa. Nu ska fler hallar kontrolleras.

Zinkensdamms ishall på Södermalm i Stockholm stängdes med omedelbar verkan i fredags på grund av rasrisk. Nu meddelar Stockholms stad att fler ishallar kan stå på instabil grund, rapporterar lokaltidningen Mitt i.

– Vi kommer att kontrollera alla hallar med liknande konstruktion med anledning av det som har hänt, säger Linda Laine, pressansvarig på fastighetskontoret, till tidningen.

Hur många hallar det handlar om har Linda Laine ingen information om, men kommunen har redan identifierat en hall med liknande problem.

– Vid Sätra ishall har man också sett rörelser i marken, därför tittar vi extra på den, säger hon till Mitt i.

Stängningen av Zinkensdammhallen slår hårt mot ett tiotal föreningar. Stockholm har redan stor brist på ishallar och om Sätrahallen tvingas stänga finns i princip bara gamla Hovet kvar. Johan Garpenlöv, assisterande förbundskapten och blivande efterträdare till Rikard Grönborg, går i ett Twitterinlägg till skarp kritik mot politikerna i ishockeydistriktet.

"Det är fan skandal! Vad är problemet? Nu är det dax för politikerna att se till att ungdomarna har isytor att utöva världens roligaste sport på! Skärpning!", skriver han enligt Aftonbladet.